INTRES BV


Intres directievoorzitter Jan Peter Karelse kondigt aftreden aan

Directievoorzitter Jan Peter Karelse (57) verlaat dit jaar retail service organisatie Intres (mode/textiel, wonen, sport en media). De reden van zijn vertrek is een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: op zijn 58ste gebruik te maken van de mogelijkheid tot flexibele (vervroegde) pensionering bij Intres. Hij wil in de komende tijd in een vrijere rol komen en meer tijd besteden aan privé, commissariaten en advieswerkzaamheden.
De raad van commissarissen heeft met deze wens ingestemd. De selectieprocedure voor een externe opvolger is reeds enige tijd geleden opgestart. Eind april zal zijn opvolger worden bekendgemaakt.

Karelse heeft mede aan de wortels gestaan van het huidige Intres. Zo heeft hij verschillende bestuursfuncties bekleed bij diverse in- en verkoopcombinaties (Topkring - Ceniko en Beco). In 1993 is hij gestart als voorzitter van de directie bij Intres. Topkring en Obema (inkooporganisaties) besloten in 1992 de krachten te bundelen en verder te gaan onder de naam Intres. Dit leidde in één keer tot een verdubbeling van de organisatie. Sindsdien maakte de inmiddels landelijk opererende organisatie een enorme groei door en is van inkoopcombinatie uitgegroeid tot een full service retail organisatie met een aantal sterke formules en labels en een volledig dienstenpakket voor zelfstandige leden.

In 1997 fuseerde Intres met Beco, een groei met 250 wonen-leden en in 2003 kwam Centurion de gelederen van Intres versterken met 130 winkels in hoofdzakelijk herenmode.

Intres sloot het voor de retail moeilijke jaar 2003 overigens uitstekend af. De netto winst komt uit op 2,2 miljoen, het hoogste niveau van de afgelopen 10 jaar.

Op dinsdag 27 april a.s. vindt tijdens de persconferentie de uitvoerige presentatie van de jaarcijfers 2003 plaats. Op korte termijn ontvangt u een persoonlijke uitnodiging daarvoor. Tevens wordt u dan in de gelegenheid gesteld onze directievoorzitter Jan Peter Karelse en de divisie directeuren persoonlijk te spreken.

Intres behoort tot de top 4 retailers in de non-food en is één van de grootste retail service organisaties in Nederland die zelfstandige ondernemers in de mode/textiel-, wonen-, sport- en mediabranche ondersteunt in hun totale bedrijfsvoering. Intres biedt ondernemers een groot aantal samenwerkingsvormen, van alleen inkoop tot een complete formule met een volledig uitgewerkt marketingplan. Bekende winkelformules en labels zijn: Firstlady, First//Man, Lindessa, Livera, Setpoint, Intersport, Coach, Libris, Lin-O-Lux, Morgana Slaapkamers, Woonflair, Runner%, City Meubel, Garant Meubel en Novastyl. Bij Intres werken momenteel 400 medewerkers. Er zijn ruim 1500 ondernemers met zo'n 2200 winkels aangesloten. De Intres-groep vertegenwoordigt een gezamenlijke consumentenomzet van 2,2 miljard euro.

Voor meer informatie of fotomateriaal van de heer Karelse: Francine van Beek, Communicatie & PR. Telefoon: 033 253 25 31, telefax: 033 253 24 61.
E-mail: fvanbeek@intres.nl. Of surf naar www.intres.nl.

19 mrt 04 10:21