Eemland noord, 10.10 uur

Utrecht 19-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemlandnoord

Onder invloed

BAARN In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 maart is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.30 uur controleerden politiemensen op de Bothalaan een 23-jarige automobilist uit Schoten. De man had hoogstwaarschijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 385 ug/l. terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de Schotenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Inbraak

SOEST In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 maart werd een man aangehouden bij een inbraak.

Rond 00.40 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een benzinestation aan de Weegbreestraat. Ter plaatse zag een politieman dat drie mannen aan de achterzijde van het pand een deur probeerden open te breken. Twee verdachten renden weg, de derde liep met een breekijzer op de politieman af. Die voelde zich dermate bedreigd, dat hij zijn pistool trok. Daarop werd de verdachte, een 22-jarige man uit Soest, aangehouden. De andere twee verdachten wisten te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek naar hen in. De aangehouden verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Bromfietscontrole

SOEST De politie heeft op donderdag 18 maart overdag een bromfietscontrole op het Raadhuisplein gehouden.

Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsers begeleid naar de controleplaats op het Raadhuisplein. Twee bromfietsers werden aangehouden: één omdat zijn bromfiets was voorzien van een vals framenummer en één omdat hij een mes bij zich had.

In totaal werden er 30 bekeuringen uitgeschreven: onder andere voor een te hoog vermogen (10), niet dragen helm (3), teveel geluid (6), ondeugdelijke remmen (2), geen gele plaat (2) en onterecht voeren van oranje plaat (2). Vijf bromfietsers deden afstand van hun uitlaat.