Politie Groningen

Persberichten vrijdag 19 maart 2004

Provincie Groningen 19-03-2004 -

Groningen: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 38-jarige automobilist uit Noordhorn heeft donderdagavond met zijn bestelauto op de Laan 1940-1945 in Groningen schade veroorzaakt terwijl hij onder invloed was. De man botste achter op een voor het verkeerslicht stilstaande personenauto van een 32-jarige inwoonster van Bedum, waardoor beide voertuigen flinke schade opliepen. Onderzoek naar het alcoholgebruik van de man gaf aan dat hij 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: diefstal portemonnee uit pashokje
Een 41-jarige Stadjer is donderdagmiddag aangehouden voor de diefstal van een portemonnee uit een pashokje van een kledingwinkel aan de Oude Ebbingestraat. De man sloeg zijn slag toen de jas van de klant in het pashokje hing en deze in de winkel kleding aan het zoeken was. De benadeelde heeft de man zelf staande gehouden en overgegeven aan de politie. Het ging om een veelpleger. De man is vastgezet.

Groningen:Snelheidscontroles
Bij een snelheidscontrole op de Gotenburgweg in Groningen zijn donderdagmorgen 841 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 45 te hard. De hoogst genoteerde reed 81 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Laan 1940-1945 zijn donderdagavond 1215 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 14 te hard. De hoogst genoteerde reed 89 km/u waar maximaal 70 was toegestaan.

Groningen: insluiper aangehouden
Een 34-jarige inwoner van Groningen is donderdagmorgen aangehouden voor de diefstal van een laptop uit een school aan de Verlengde Visserstraat in Groningen. De man kwam met de laptop onder de arm uit een kantoorgedeelte. Men kende hem niet en vonden hem meteen verdacht. De man had dat kennelijk in de gaten en ging er vandoor. Hij liet daarbij de laptop op de trap vallen. Buiten de school kon hij worden aangehouden. De politie vond in zij kleding nog twee bankpasjes die niet op zijn naam stonden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: twee mannen aangehouden voor openlijk geweld Een 20-jarige inwoner van Groningen en een 21-jarige inwoner van Norg zijn donderdagnacht aangehouden voor het mishandelen van een 19-jarige Stadjer. De politie kreeg een melding van een vechtpartij in de Gelkingestraat. Camerabeelden gaven aan, dat de twee mannen op dat moment klappen uitdeelden. Een van de verdachten kon meteen worden aangehouden. De andere kon aan de hand van de cameras worden aangehouden die de vluchtweg van de man registreerden. Ze zijn beiden voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Het onderzoek moet nog uitwijzen wat de aanleiding is geweest van het incident.

Groningen: alcomobilist
Een 42-jarige automobilist uit het Groningse Zuidwolde is donderdagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd op deTrompsingel in de stad en blies over de limiet. Een tweede test aan het politiebureau gaf aan, dat hij 1.8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.>

Muntendam: medicijnen vermist
Naar nu (vrijdagmorgen) pas is gemeld, blijken er sinds woensdagmiddag medicijnen te worden vermist in Muntendam. Deze medicijnen zijn verloren in de omgeving van de Kerkstraat, Multatuliweg en de Kerspelweg. Het gaat om 30 stuks 50 mg Tramadol, 30 stuks 20 mg Temazepam en Paracetamol met Codaine. Deze medicijnen zijn in handen van kinderen en bij een te hoge dosis gevaarlijk. Mocht iemand de medicijnen vinden of al hebben gevonden, dan is het raadzaam om de medicijnen af te geven aan het politiebureau of plaatselijke apotheek.

t Zandt: jongens voor openlijke geweldpleging aangehouden De politie heeft donderdagmiddag op de Hink Oostingstraat twee jongens in de leeftijd van 13 en 15 jaar, beiden uit t Zandt, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een voorbijganger had de politie gewaarschuwd en had de twee jongens vlak na glasgerinkel bij de woning aangetroffen. Het tweetal werd vervolgens aangehouden en ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Zevenhuizen: Haarlemmer met motor onderuit
Een 22-jarige man uit Haarlem is donderdagmiddag op de Jonkersvaart bij een verkeersongeval gewond geraakt. De man had op zijn motor een personenauto ingehaald en raakte vervolgens in een slip. Hij ging hierdoor onderuit en raakte gewond. Met diverse kneuzingen werd de motorrijder naar het ziekenhuis gebracht. De motor bleek licht beschadigd te zijn. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Appingedam: snelheidscontrole op de N360
De politie heeft donderdagmiddag op de Provincialeweg N360 een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 1980 voertuigen de snelheidsmeter, waarvan 65 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 60 km/uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring. De controle duurde twee uur.

Veendam: meisje (13) gewond bij ongeval
Op de kruising Jakob Bruggemalaan met het Beneden Westendiep is een 13-jarig meisje uit Wildervank gewond geraakt. Op de kruising verleende het meisje op haar fiets geen voorrang aan een 75-jarige automobilist uit Veendam. Zij wilde nog vlug de weg oversteken, maar werd door de Veendammer in de flank aangereden. De fietster kwam hierop ten val. Het jonge slachtoffer werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Steendam: bromfietser gewond na val
Een 25-jarige man uit Hoogezand is donderdagmiddag op de kruising Hoofdweg met de Damsterweg gewond geraakt bij een ongeval. De man reed op zijn bromfiets en moest uitwijken voor een 42-jarige automobilist uit Tjuchem, die aan hem geen voorrang verleende. De bromfietser moest een zodanige stuurcorrectie toepassen dat hij ten val kwam. Hij werd met licht beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De bromfiets raakte beschadigd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.