Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Emmen 02-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanhoudingen na rijden onder invloed

MEPPEL De politie in Meppel heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een bestuurder aangehouden, nadat gebleken was hij teveel gedronken had. De man, een 38-jarige inwoner van Meppel, reed met zijn auto over de Industrieweg. Aan het bureau blies de man 1.5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

EMMEN Op de Bruntingerbrink werd afgelopen nacht een man aangehouden, toen bleek dat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man, een 21-jarige inwoner van Musselkanaal blies 1.6 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat zijn auto niet verzekerd was. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

MEPPEL Afgelopen nacht werd van een aangehouden man ook het rijbewijs ingevorderd, omdat deze bestuurder al vaker gepakt was voor het rijden onder invloed. De man, een 27-jarige inwoner van Meppel, reed over het Bleekerseiland en probeerde er vandoor te gaan, toen hij merkte dat de politie hem wilde controleren. Op het Westeinde werd de man toch gecontroleerd, waarbij bleek dat hij teveel drank had gedronken. Hij blies vervolgens aan het bureau 0.95 promille. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Fietsendieven aangehouden

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag zijn 2 jongemannen aangehouden voor het stelen van een fiets.
Rond halféén afgelopen nacht zag een getuige dat een paar jongens een fiets meenamen uit de rekken bij het station. Bij een onderzoek in de omgeving werden op de Claes van Gorkumstraat 2 jongemannen aangetroffen, die voldeden aan het opgegeven signalement en waarvan één een fiets op zijn schouder meedroeg. De mannen van 18 en 21 jaar uit Assen zijn aangehouden en verhoord. Zij mochten met een dagvaarding op zak het bureau verlaten.

ASSEN Donderdagavond heeft de politie in Assen 2 jongens aangehouden voor het stelen van een fiets. Politieagenten zagen de 2 jongens met een fiets slepen, die nog op slot stond. De beide jongens van 12 en 13 jaar uit Assen zijn verhoord en later overgedragen aan de ouders. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Gekeken moet nog worden waar de fiets precies wegkomt.

Snorfietsdief opgepakt

WESTERBORK Een 33-jarige inwoner uit Assen is donderdagmiddag aangehouden voor het stelen van een snorfiets.
Getuigen zagen donderdagmiddag rond de middag dat een man een snorfiets meenam in een bestelbusje. Gezien de handeling kwam het geheel verdacht over en zij belden de politie. Aan de hand van het door de getuigen opgenomen kenteken van de auto kon de politie de verdachte van de diefstal aanhouden. De man was net thuis en bezig de snorfiets uit te laden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De snorfiets zal worden terug gegeven aan de 54-jarige eigenaar uit Westerbork.

Inbraak in woning

COEVORDEN Toen de bewoners van een woning aan de Papaverstraat donderdagavond thuis kwamen, bemerkten ze dat er bij hen ingebroken was.
Diverse kamers waren doorzocht en vermist worden enkele sieraden en een handtas met een tiental euros. Vandaag zal gekeken worden wat er precies weg is. Nog niet duidelijk is hoe de daders zijn binnen gekomen.

Diefstal bouwmaterialen

RODEN In de nacht van woensdag op donderdag zijn er van een bouwplaats aan de Westerbaan 3 kruiwagens, enkele electra-paddestoelen, rollen dakleer, een brandblusser en nog wat andere goederen gestolen. De daders hebben het hekwerk opengemaakt om bij de materialen te komen. De schade wordt geschat op ruim 1700 euro. Aangifte werd gedaan namens een bouwbedrijf uit Musselkanaal.

Jongen geschopt en geslagen

ASSEN Donderdagmiddag rond half drie is aan de Nobellaan een jongen behoorlijk mishandeld door enkele andere jongens. De jongen, een 14-jarige inwoner van Vries, stond te wachten bij een bushalte, toen hij werd belaagd door enkele jongens. Hij werd getreiterd en geslagen. Toen hij wegliep werd hij onderuit geschopt. Ook toen hij op de grond lag is hij nog geslagen en geschopt. Enkele getuigen hebben kunnen voorkomen dat het geëscaleerd is. Zij hebben nog geprobeerd de verdachten te achterhalen, hetgeen niet gelukte. Het slachtoffer is er, gezien de omstandigheden, redelijk goed af gekomen. De politie is bezig met het onderzoek naar de daders.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
info@politie-drenthe.nl