Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht 19-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Tweetal geeft vals geld uit

RHENEN De politie heeft woensdag twee inwoners van de gemeente Rhenen aangehouden op verdenking van het uitgeven van vals geld.

Het tweetal (21 en 25 jaar) betaalde aan het begin van de week met valse biljetten van 50 euro. Dit gebeurde, voor zover op dit moment bij de politie bekend, in onder andere Rhenen, Leersum en Doorn. Mogelijk is het tweetal ook op andere plaatsen actief geweest. Bij enkele bedrijven werd snel gezien dat de biljetten vals waren. Een middenstander uit Rhenen deed vervolgens aangifte. Dit resulteerde in de aanhouding van de twee mannen.

De politie wil graag in contact komen met middenstanders die mogelijk in het bezit zijn gekomen van valse biljetten van 50 euro. Dit kan via 0900-8844. Meestal kwamen de twee mannen niet tegelijkertijd de winkel in. Vaak bleef één van hen buiten en probeerde de ander voor een klein bedrag een artikel te kopen en met een biljet van 50 euro te betalen.

Tevens waarschuwt de politie ook nu voor de mogelijkheid van valse biljetten. In dit geval waren onder meer het kleurverschil en de papiersoort afwijkend van de echte biljetten.

Onder invloed

VEENENDAAL / ELST In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 maart werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Even na middernacht werd op de Tuinstraat in Veenendaal een 43-jarige automobilist uit Rhenen gecontroleerd. Hij had hoogstwaarschijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 260 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan.

Rond 00.40 uur werd op de Rijksstraatweg in Elst een 34-jarige automobilist uit Amerongen aangehouden omdat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 295 ug/l. Tegen beide automobilisten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen respectievelijk een rijverbod van één en twee uur.

Aanrijding met vrachtauto

DOORN Op donderdag 18 maart raakte een fietsster ernstig gewond bij een aanrijding met een vrachtauto.

Rond 14.40 uur reed een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tuil over de Dorpsstraat, komende uit de richting van de Leersumsestraatweg. Op het kruispunt met de Amersfoortseweg sloeg hij rechtsaf. Hij zag daarbij een rechts naast hem rijdende 37-jarige fietsster uit Leersum over het hoofd. Zij wilde rechtdoor rijden.

De vrouw werd door de vrachtwagen aangereden en kwam onder de vrachtwagen terecht. Naast twee ambulances kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. De vrouw is met diverse botbreuken per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid. Door de Regionale Verkeersdienst van de politie is een onderzoek naar het ongeval ingesteld.