Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 19-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Zoekactie naar kind

UTRECHT De politie heeft met donderdagmiddag en avond een zoekactie gehouden naar een verdwenen kind.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding van een verontruste moeder die haar kind van 2,5 jaar oud kwijt was. De vrouw was bij een instelling aan de Moeder Theresalaan voor een gesprek. Op een onbewaakt moment wist het kind aan haar aandacht te ontkomen en verdween. Omdat het kind niet in de directe omgeving werd aangetroffen, startte de politie een zoekactie. Hierbij werden verschillende panden aan de Moeder Theresalaan doorzocht, echter zonder resultaat.

Diverse politie-eenheden werden opgeroepen en verzocht uit te kijken naar het kind. Na een half uur zoeken - zonder resultaat - besloot de politie meerdere eenheden op te roepen. De Brandweer werd gealarmeerd voor eventuele afzoeken van het water. Ook werden twee speurhonden van het KLPD opgeroepen. Net voor het moment dat de politie de ME wilde inzetten kwam een meisje met de peuter bij het bureau Marco Polo aanlopen. Zij verklaarde het kind in de omgeving van het ziekenhuis Oudenrijn gevonden te hebben. Kind en moeder konden weer worden herenigd.

Straatroofteam houdt drie jongens aan

UTRECHT Het Straatroofteam van de politie regio Utrecht heeft met de aanhoudingen van drie minderjarige jongens uit Utrecht inmiddels 11 straatroven opgelost.

Naar aanleiding van een groot aantal aangiften van straatroof in de omgeving van de Martin Luther Kinglaan / De Meernbrug startte de politie een onderzoek. De straatroven werden vanaf 11 maart gepleegd. Op dinsdag 16 maart kon het Straatroofteam een 15-jarige jongen uit Utrecht aanhouden. De jongen bekende 11 straatroven gepleegd te hebben. Verder onderzoek wees uit dat er sprake was van meerdere verdachten.

Op donderdag 18 maart werd een 13 en 14-jarige jongen beiden uit Utrecht aangehouden. De jongens worden er van verdachte betrokken te zijn bij de straatroven. De jongens hielden voornamelijk fietsers aan die dan onder bedreiging hun mobieltje en geld moesten afgeven.

Het Straatroofteam heeft het vermoeden dat er meerdere slachtoffers zijn van straatroof in de omgeving van de Martin Luther Kinglaan en De Meernbrug en roept eventuele slachtoffers op zich te melden. Tel.: 0900 88 44 (Straatroofteam).

Straatroof

UTRECHT Donderdagavond vond op de Damascusdreef een straatroof plaats waarvan een meisje het slachtoffer werd.

Een 17-jarig meisje uit Veenendaal liep omstreeks 20.15 uur over de Damascusdreef. Plotseling werd haar tas van haar schouder getrokken door een jongen op een scooter. Door de snelheid kon het slachtoffer niets meer ondernemen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof , heeft u informatie belt u dan naar de politie van het district Utrecht noord, tel. : 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier vond donderdagmiddag een winkeldiefstal plaats waarbij een verdachte werd aangehouden.

Personeel van de winkel had gezien dat een onbekende man kleding uit de winkel had meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. De verdachte vluchtte en het personeel zette de achtervolging in. Surveillerende agenten zagen de verdachte en het personeel rennen en hielden de man aan. Op het bureau werd de 50-jarige man gefouilleerd en bleek dat hij een groot aantal kledingstukken onder zijn kleren had verstopt.

Twee mannen op gestolen scooter

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag twee mannen op een gestolen scooter achtervolgt.

Omstreeks 12.45 uur zag een surveillerende motoragent een scooter met twee opzittende over de Meernbrug rijden. De agente wilde de bestuurder controleren omdat de scooter niet voorzien was van een verzekeringsplaatje. Op het moment dat de agent het tweetal een stopteken wilde geven, gaf de bestuurder vol gas en reed weg in de richting van de Rijksstraatweg. De achtervolging werd ingezet. De scooterbestuurder reed het park aan de Strijlandweg in om zo in de richting van de Hogeweide te rijden. Hier probeerde hij over een hoge zandbult te rijden maar kwam ten val. Beide verdachten vluchtten weg in de richting van de 2de Oosterparklaan en werden niet meer aangetroffen. De scooter bleek gestolen te zijn.

Twee verdachten in gestolen auto aangehouden

UTRECHT Na een geslaagde actie heeft de politie twee mannen aangehouden voor het stelen van een auto.

De politie had op de Vechtensteinlaan een auto getraceerd waarvan duidelijk werd dat hij gestolen was. Tevens werd gezien dat het voertuig erg in trek was bij een aantal personen in de buurt. De politie besloot af te wachten en zag uiteindelijk dat twee mannen in de auto stapten en weg wilde rijden. Hierop werd de auto klemgereden en kon de politie de 25-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 15-jarige broer eveneens uit Utrecht aanhouden. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Beiden werden overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.