Grafinet


Er verschijnen op dit moment veel negatieve berichten over de resultaten van bedrijven in de grafimediabranche. Vooruitlopend op de definitieve jaarcijfers over 2003 wil Thieme GrafiMedia Groep daarom inzicht in de resultaten van het afgelopen jaar verschaffen. In mei 2004 worden de definitieve cijfers bekendgemaakt.

PERSBERICHT D.D. 18 MAART 2004

Thieme GrafiMedia Groep:
Resultaat over 2003 stemt relatief tevreden

Thieme GrafiMedia Groep verwacht over 2003 uit doorgaande bedrijfsactiviteiten een nettowinst rond nihil. Bij afschrijvingen van ruim 5 mln euro is de cashflow dus zeer positief. Aan bijzondere eenmalige lasten verband houdende met getroffen voorzieningen en gerealiseerde personeelsreducties, zal een last van ruim 1 mln euro netto genomen worden.
De toegevoegde waarde is toegenomen bij een met meer dan 10 procent gestegen verwerkt papiervolume. De eerste maanden van 2004 is wederom sprake van een vergelijkbare groei.

Groei
Het marktaandeel van Thieme GrafiMedia Groep is derhalve flink gestegen. Deze relatief goede gang van zaken wordt vanaf medio 2003 ondersteund door organisatieaanpassingen binnen Thieme GrafiMedia Groep gericht op verdere versterking van de concurrentiepositie. Een fors investeringsprogramma in nieuwe machines maakt daarvan deel uit. Voor 2004 wordt een verbetering van de resultaten verwacht. Door een goede bezetting van bijna alle bedrijven in de eerste maanden van dit jaar is die ontwikkeling inmiddels zichtbaar.

GrafiMedia Groep
Met een omzet van circa 80 miljoen euro is Thieme GrafiMedia Groep één van de grootste spelers op de Nederlandse grafische markt met een vooraanstaande positie in plano-offset. De groep werkt aan het uitbouwen van de verworven positie in grafische communicatie. De bedrijven bieden naast grafische dienstverlening ook expertise met betrekking tot multimedia, uitgeven, marketing-, communicatie- en mediaservices.
In 2003 nam Thieme GrafiMedia Groep zowel PlantijnCasparie Apeldoorn als Uitgeverij De Nieuwe Haagsche over en werd
advertentie-acquisitiebureau Media Sales Support opgezet. Tot de groep behoren ook communicatiebureau de Ploeg communicatie (Deventer), vM-design (Delft) en Adequaat communicatie-adviseurs.

Inlichtingen over dit persbericht bij:
Mark van der Kallen
Algemeen Directeur
Thieme GrafiMedia Groep
Tel. 015 - 215 19 90/ 06 53 123 324
mvanderkallen@thiemegroep.nl

Nel van Holst
Corporate Communicatie
Tel. 015 215 19 98/ 06 453 28 170
nelvanholst@thiemegroep.nl

---