Persbericht

Amsterdam, 19 maart 2004

ING verkoopt gebouw Amsterdamse Poort aan MPC Capital

ING Groep heeft vandaag aangekondigd dat zij het hoofdkantoor van ING Bank, de Amsterdamse Poort, via Hanzevast Beleggingen BV heeft verkocht aan MPC Capital AG in Hamburg. MPC Capital is voornemens om het pand door te verkopen aan particuliere beleggers in Duitsland via een closed-end beleggingsfonds.

ING Bank blijft in het gebouw gevestigd, maar nu als huurder via een leaseback-overeenkomst. Het pand blijft dan ook het hoofdkantoor van ING Bank Nederland.

De Amsterdamse Poort te Amsterdam-Zuidoost werd gebouwd tussen 1983 en 1987. Het pand is een ontwerp van de Nederlandse architect Ton Alberts van architectenbureau Alberts & Van Huut en bestaat uit tien in hoogte variërende torens die via een 'brug' en een interne straat met elkaar verbonden zijn. Er werken ongeveer 2200 ING-medewerkers. Het gebouw heeft een kantooroppervlak van ongeveer 50.000 m ² en ongeveer 800 parkeerplaatsen.

Informatie voor de pers: ING Groep

Dorothy Hillenius, +31 20 541 6522, dorothy.hillenius@ing.com

ING Groep is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 60 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 50 landen. Met ongeveer 115.000 medewerkers omvat ING een grote verscheidenheid aan toonaangevende bedrijven die steeds vaker hun klanten onder de merknaam ING bedienen.

ING Groep N.V.