PERSBERICHT - 2004-03-18

Willem Duys: Gouden vakantietips voor de Côte dAzur echt uniek

'Spannendste reisgids ooit' gespresenteerd

Dit is de spannendste reisgids die ik ooit gelezen heb, zei zangeres Thérèse Steinmetz donderdag in Veghel bij de presentatie van het nieuwste boek van hotelier Arnold Verhoeven uit Cannes. Gouden vakantietips voor de Côte dAzur onthult namelijk véél meer over deze mondaine regio dan alleen maar de toeristisch meest interessante plekjes. En Arnold heeft nog lang niet alles opgeschreven wat hij weet, zei Willem Duys, die net als Thérèse en oud-wielrenner Jan Janssen een eerste exemplaar van het boek in ontvangst nam.

De drie beroemde kenners van de zuid-Franse kuststreek waren graag naar de mooiste boekhandel van Nederland -Bek Boeken in Veghel- gekomen, om daar te benadrukken dat zij in elk geval buitengewoon veel waardering hebben voor de manier waarop Arnold Verhoeven (derde van links) en zijn vrouw Debby (uiterst rechts op de foto) hun liefste plekje heeft beschreven.

Verhoeven runt al vele jaren, samen met zijn vrouw Debby, het hotel Thomas in Cannes-Le Cannet. Hij is intussen een echte insider, aldus zangeres/beeldend kunstenaar Thérèse Steinmetz over haar goede vriend. Die mocht, op zijn beurt, daarvan meteen het bewijs leveren met de absolute primeur, dat Thérèse haar galerie in St. Paul de Vence van de hand doet en verhuist naar een royaal optrekje op een toplocatie in Cannes.

Jan Janssen, eens de eerste Nederlander die de Fransen glorieus versloeg in de Tour en nog steeds net zo fit ogend als in zijn jonge jaren, stak eveneens de loftrompet over de auteur.
Hij is een prachtig schrijver en een goed verhalenverteller. En hij kent de Côte beter dan welke reisjournalist ook. Dat levert een boek op dat je letterlijk in één adem uitleest. Waar vind je zon gids?.

Willem Duys, nestor van de Nederlandse televisie en al vele jaren woonachtig aan de Rivièra, sprak in vergelijkbare superlatieven: Volstrekt uniek, kan het aan iedereen aanbevelen en laat u gerust door het boek van Arnold leiden aan de Côte. Maar bedenk wel, ook in Veghel dat mij tot nu toe volslagen onbekend was- zijn de vrouwen mooi.

Volgens Verhoeven heeft hij zich bij het schrijven van zijn gids vooral laten leiden door de vele vragen die hij van zijn hotelgasten kreeg. Over uitstapjes en bezienswaardigheden natuurlijk, maar vooral ook vragen over al die beroemdheden die hier wonen, hun bezigheden en hun bezittingen. En natuurlijk over al die schitterende schepen hier in de haven: van wie is die boot en wat kost ie. Dát willen de toeristen die bij ons komen weten

De Nederlandse boekhandel verwacht veel van de nieuwe uitgave, want de eerste druk is inmiddels al in de voorverkoop volledig uitverkocht, de tweede druk staat intussen op stapel. Eerder schreef Arnold Verhoeven twee boekjes ('Gek van de Cote d'Azur' en 'Lang leve de Cote d'Azur') , die eveneens als warme broodjes over de toonbank gingen.

Arnold en Debby Verhoeven hebben hun praktische kennis van de mondaine streek samengevat in dit handige boekje. Naast 14 mooie en vooral praktische dagprogramma's met routebeschrijvingen en alle wetenswaardigheden bevat het boekje verder een lijst van 'hotspots' van stranden, discotheken, nachtclubs en restaurants.

Daarnaast achtergrondverhalen, handige adressen van mooie wijnchateaus, goede restaurants, alle VVVs en alle hulpdiensten, Nederlandse artsen, tandartsen, advocaten en makelaars. Verder ook een evenementenagenda, een praktische woordenlijst om optimaal te kunnen genieten van alle Franse gerechten en in geval van nood je verstaanbaar te kunnen maken bij huisarts of ziekenhuis. Ook de mooiste winkelstraten en attracties voor kinderen zijn niet vergeten. Verbluffend is de informatie over de vele megajachten die er dagelijks langs de Franse zuidkust kruisen.

'Gouden vakantie tips voor de Cote d'Azur is de meest complete reisgids over de Franse Riviera met ook de meest opmerkelijke verhalen, die zeer de moeite waard zijn ook al ga je er zelf niet heen. Het boek is rijk geïllustreerd met prachtige kleurenfoto's van de mooiste plekjes aan de Cote d'Azur en het directe achterland, de Provence. Ook deze streek komt namelijk uitgebreid aan bod.

Arnold Verhoeven is vrijdagavond te zien in de TV Show Op Reis van Ivo Niehe.