Gemeente Roosendaal



---

Persbericht: Gemeente koop panden in Damstraat

Gemeente Roosendaal koopt 4 (horeca)panden en 4 appartementen in de Damstraat

Roosendaal, 18 maart 2004

In de raadsvergadering van 29 januari 2004 is de Nota Gemeentelijk Grondbeleid vastgesteld. In deze nota is tevens het beleid opgenomen met betrekking tot de "aankoop overlastgevende panden". In het kader van de uitvoering van dat beleid heeft de gemeente een aantal panden in de Damstraat aangekocht. Het betreft de panden met huisnummers 76 en 78. Met de eigenaar van pand no. 82 zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium. Op het pand no. 80 (The Pitt) en de daaraan grenzende opslagruimte aan de Dunantstraat is de Wet Voorkeursrecht Gemeenten van toepassing verklaard. Om te voorkomen, dat de eigenaar het pand aan een derde gaat aanbieden, heeft het college op 26 februari 2004 besloten de betreffende percelen aan de Damstraat-Dunanstraat aan te wijzen als gronden, waarop het gemeentelijk voorkeursrecht van toepassing is. De gemeenteraad wordt voorgesteld dit collegebesluit in haar vergadering van 25 maart a.s. te bestendigen. Door middel van deze bestendiging wordt het reeds gevestigde voorkeursrecht op de betrokken percelen voor een periode van twee jaar vastgelegd.

Als de gemeente dit pand en no 82 ook verwerft is een mooi aaneengesloten deel van de Damstraat aangekocht waarvoor een herontwikkeling in de vorm van woningbouw wordt voorzien.

De panden worden maandag 22 maart a.s. overgedragen aan Woningstichting Aramis. In nauw overleg met de gemeente zal voor de locatie Damstraat 76 tot en met 82 worden bezien welke soort woningen op deze plaats gerealiseerd kunnen worden.

Daarnaast zijn aan de overzijde van de straat de panden met de huisnummers 99 t/m 105 aangekocht. Hier gaat het om 2 leegstaande horecapanden met daarboven 4 appartementen en 1 bovenwoning.

Ook deze aangekochte panden worden 22 maart a.s. overgedragen aan Aramis. Daar zal voornamelijk de bestaande situatie kunnen worden gehandhaafd. Dit houdt in dat de 4, op de verdieping liggende, appartementen verhuurd zullen blijven. Voor de leegstaande ruimten op de begane grond zal door Aramis een passende huurder en bijbehorende bestemming worden gezocht.