Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht 19-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Politie pakt drugshandel in Maartensdijk aan

MAARTENSDIJK Na een intensief onderzoek zijn door de politie in de afgelopen week verschillende mensen aangehouden die verdacht worden van handel en/of gebruik van cocaïne in Maartensdijk.

Het onderzoek kwam op gang nadat de wijkagent van Maartensdijk informatie over mogelijk gebruik en handel van cocaïne had ontvangen. Het vergaren van concrete informatie werd bemoeilijkt, omdat verschillende inwoners van deze gemeenschap niet wilden of durfden te praten, ondanks dat bekend was dat zij meer wisten over de handel en het gebruik. Dergelijke informatie is voor de politie essentieel om tot een oplossing van een probleem te kunnen komen. Medewerking van burgers is vaak van cruciaal belang in een dergelijk onderzoek.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat bij de JOP en het viaduct in Maartensdijk gehandeld werd. Dit leidde tot een politieactie op 12 maart. Hierbij werd een 33-jarige hoofdverdachte uit Meteren in zijn auto aangehouden. De politie vermoedt dat in opdracht van hem twee andere mannen, een 18-jarige inwoner van Maartensdijk en een 19-jarige inwoner van Tienhoven, cocaïne verhandelden aan verschillende andere inwoners van Maartensdijk. Naast deze drie dealers volgde de aanhouding van enkele tientallen inwoners van Maartensdijk, in de leeftijd van 16 tot 46 jaar. Zij worden verdacht van het gebruik en voorhanden hebben van cocaïne.

In de afgelopen dagen heeft de politie enkele verdachten verhoord. Zij bekenden het gebruik van cocaïne. De hoofdverdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. In zijn auto vond de politie nog cocaïne en lege wikkels. De auto is in beslag genomen. Ook bij verschillende andere verdachten trof de politie nog cocaïne en lege wikkels aan. De politie is nog bezig met het onderzoek en sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Rijbewijs kwijt

ZEIST In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 maart werd een automobilist aangehouden daar hij teveel aan Bacchus had geofferd.

Rond 02.25 uur controleerden politiemensen op de Van der Merschlaan een 54-jarige automobilist uit Zeist. De man bleek beduidend te diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 695 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op donderdag 18 maart tussen 14.00 uur en 15.15 uur op de Boulevard een verkeerscontrole gehouden.

In totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven: Onder andere voor het niet dragen van de autogordel(15), niet tonen rij- of kentekenbewijs (2), niet handenvrij bellen (1), verlopen APK (1) en te snel rijden (6).

Bezorgde buurvrouw

GROENEKAN - Op donderdag 18 maart bracht een bezorgde buurvrouw twee politiemensen en twaalf brandweermannen in touw.

Rond 13.35 uur meldde een bewoonster van de Veldlaan dat zij haar 80-jarige buurvrouw die dag nog niet had gezien. Normaalgesproken was de vrouw altijd vroeg op en verzorgde haar twee ganzen. Tevens haalde zij het tweetal doorgaans s avonds naar binnen en liet ze s ochtends weer naar buiten. Dat was niet gebeurd. De politie kwam met een voertuig ter plaatse. Er werd niet opengedaan en zij zagen niemand in de woning, maar konden niet op de slaapkamer op de eerste verdieping kijken. Daarop werd de komst van de brandweer verzocht: die kwam met een ladderwagen en een brandweerwagen ter plaatse, in totaal twaalf man.

De brandweer keek door het raam van de slaapkamer, maar kon niets zien. Daarop werd het raam ingeslagen en zijn zij naar binnen gegaan. Er werd niemand in de woning aangetroffen.

De inzet van politie en brandweer trok veel aandacht. Daaronder ook een buurtbewoner die na het bovenstaande wist te melden dat de 80-jarige vrouw voor familiebezoek een dagje naar Limburg was! Het raampje is afgedicht en de hulpdiensten zijn vertrokken.