Hogeschool van Amsterdam

Studieportal.nl biedt informatie voor studenten in spé: Samenwerking tussen Studieportal.nl en Your Out

(18 maart 2004)

Om Havo- en Vwo-scholieren een completer beeld te kunnen presenteren van vervolgopleidingen en aan studie gerelateerde informatie, gaan de initiatiefnemers van de internetsite Studieportal.nl en de Your Out cd-rom samenwerken.

De samenwerking zal voornamelijk bestaan uit het uitwisselen van informatie. Daarnaast bieden de uitgevers een gezamenlijk traject aan waarmee hogescholen, universiteiten en adverteerders via verschillende wegen Havo- en Vwo-scholieren bereiken.

De internetsite www.studieportal.nl biedt informatie over vervolgopleidingen en aan studie gerelateerde evenementen zoals open dagen. Daarnaast is er relevant nieuws te vinden en biedt de site een forum en een overzicht van interessante links.

De Your Out cd-rom biedt gegevens over opleidingen en informatie over aanverwante onderwerpen. Zo wordt een beeld geschetst van zeventien studentensteden en bevat de cd-rom informatie over bijbaantjes en studiefinanciering.

Verwacht wordt dat de Your Out cd-rom (oplage: 55.000 stuks) in september door decanen op middelbare scholen verspreid zal worden.