Gemeente Almere

Over de Almeerse schaalsprong

In het gesprek tussen vertegenwoordigers van de gemeente Almere en ministers van het kabinet op donderdag 18 maart 2004 is geconcludeerd dat de groei van Almere bij het kabinet op de kaart staat, maar de onderhandelingen daarover feitelijk nog moeten beginnen.

Het kabinet lijkt in de Nota Ruimte nog geen besluiten over de verdere groei van Almere te nemen, maar houdt in de nota wel rekening met een verdere groei van Almere naar tenminste 300.000 inwoners tot 2030.

Het kabinet erkent dat de uitbreiding van infrastructuur noodzakelijk is voor verdere groei van Almere en wil daarover nog in deze kabinetsperiode concrete besluiten nemen.

Concrete besluiten over de groei van Almere en de daarbij behorende infrastructuur maakt het kabinet in samenhang met de nota Mobiliteit.

In het kader van die nota wordt een planstudie uitgevoerd naar de benodigde infrastructuur voor een verdere groei van Almere. Hierin wordt onder meer opgenomen de A6-A9 verbinding (2 maal 3 banen) in de doorstroomvariant (uitweg) en als doorgaande verbinding, alsmede de aanleg van een IJmeerverbinding.