Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht 19-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Gestolen personenauto?

LINSCHOTEN Bij een controle op de Van Rietlaan op vrijdag 19 maart werd omstreeks 01.00 uur een automobilist aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

De agenten zagen tijdens de controle dat in de auto van de verdachte de draden waren doorverbonden. Hierop werd de verdachte, een 34-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Automobilist onder invloed

VINKEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag werd op Wulpenlaan een automobilist aangehouden die onder invloed was van alcohol.

De politie zag op de Plevierenlaan een bestelauto rijden, waarna de bestuurder zijn auto wilde parkeren op de Wulpenlaan. Bij het uitstappen zagen en roken de agenten dat de bestuurder rook naar het gebruik van alcohol en onvast ter been was. Ademanalyse wees uit dat de man 400 ug/l. alcohol in zijn lichaam had. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Verkeersongeval met letsel

MONTFOORT Op de Blokland vond donderdagavond een verkeersongeval met letsel plaats.

Een 33-jarige bestuurder uit Woerden was aan het keren in een inhammetje van een opgang van een weiland en zag kennelijk tijdens het achteruitrijden de van achter aanrijdende personenauto over het hoofd. Deze automobilist zag te laat de brandende achteruitrijlichten en kon niet meer remmen om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder, een 29-jarige man uit Montfoort, raakte de achteruitrijdende auto en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij klaagde over pijn in zijn hoofd en buikstreek. De 33-jarige bestuurder klaagde over tintelende vingers en klachten aan zijn nek. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De autos werden weggetakeld. De Regionale Verkeersdienst stelt een onderzoek in.

Hennepkwekerij aangetroffen

KOCKENGEN In een woning aan de Wagendijk werd donderdagmiddag een hennepkwekerij met 674 stekjes aangetroffen.

Naar aanleiding van meldingen ging de politie ter plaatse. De bewoner wilde de politie niet binnenlaten, waarna ze met een machtiging even later toch naar binnen konden. Hierop troffen een agenten op de zolderverdieping een net in gebruik genomen hennepkwekerij aan. De 674 stekjes werden samen met ander attributen in beslag genomen ter vernietiging. De politie stelt een onderzoek in.

Spreekuur wijkagent nog niet mogelijk

HARMELEN - De verbouwing van het politiebureau aan de Dorpsstraat duurt langer dan de verwachting was. Hierdoor is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van het spreekuur van de wijkagent.(dinsdag van 14.00 tot 16.00 en donderdag van 18.00 tot 20.00 uur). De tijdelijke sluiting van het bureau heeft te maken met de voorzieningen die door de nieuwe huurder van het pand worden gerealiseerd. De verwachting is dat vanaf dinsdag 6 april 2003 het politiebureau weer opengaat voor het publiek en het spreekuur van de wijkagent weer plaats kan vinden. Door de verbouwing heeft het bureau een nieuwe toegangsdeur gekregen en is het politiebureau voortaan te vinden aan de Dorpsstraat 139 te Harmelen.

Nogmaals willen wij benadrukken dat de tijdelijke sluiting geen consequenties heeft voor de telefonische bereikbaarheid van de politie op het alarmnummer 1-1-2 en het tweede landelijke toegangsnummer 0900
- 8844. Deze telefonische bereikbaarheid blijft gegarandeerd. De sluiting heeft wel gevolgen voor de service en dienstverlening. Zo kunnen er geen aangiftes worden opgenomen. Hiervoor moet men uitwijken naar het politiebureau in Woerden. Voor inwoners die zelf niet in staat zijn om naar het bureau in Woerden te komen, wordt een uitzondering gemaakt en kan er een afspraak gemaakt worden voor een huisbezoek. Zij kunnen hiervoor tijdens kantoortijden contact opnemen met het wijksecretariaat Woerden/Harmelen op telefoonnummer (0348) 488423.