Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Acht verdachten aangehouden wegens tanken zonder te betalen
Publicatiedatum: 19-03-2004

De politie van het district Rivierenland heeft in samenwerking met het regionale Hit & Run team een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een aantal aangiftes, van tanken zonder te betalen in Elst, Arnhem en Andelst. Van de tien aangiftes werden er acht opgelost.

Alle aangiftes zijn in de laatste vier maanden gedaan. Het politieonderzoek liep van half februari tot en met de eerste week van maart. Bij alle zaken was sprake van bekende kentekens - via de pompbediende doorgeven - en in een aantal gevallen duidelijk herkenbare verdachten middels de camera's die de tankstations hebben geplaatst. Dit leverde voor de politie voldoende opsporingsindicatie op om bij de verdachten uit te komen.

Vier verdachten werden door de politie gehoord wegens tanken zonder te betalen bij een tankstation aan de A325 in Elst: Op 9 februari werd een 23-jarige en thans gedetineerde Arnhemmer, in het Huis van bewaring gehoord. Hij bekende een hier gepleegde benzinediefstal van 30 euro, met een door hem in Arnhem gestolen personenauto. Deze auto is inmiddels achterhaald en weer in gebruik bij de rechtmatige eigenaar. Tevens bekende de man zich op 25 oktober schuldig te hebben gemaakt aan een poging tot autodiefstal in Doorwerth. Het Openbaar Ministerie heeft deze man wederom gedagvaard en de verdachte moet er rekening mee houden dat zijn detentie verlengd wordt.
Een 60-jarige vrouw uit Vriezenveen werd op 1 maart gehoord wegens verdenking van tanken zonder te betalen bij dit tankstation. De vrouw bekende drie `gratis' tankbeurten. Het totaalbedrag van 75 euro betaalde zij terug aan de pompeigenaar en van het O.M. kreeg zij een transactie 390 euro.
Een 27-jarige inwoner van Dordrecht werd op 3 maart aangehouden en bekende hier één maal zonder betalen te hebben getankt, á 68 euro. De man kreeg na verhoor een dagvaarding.
Een 19-jarige man uit Dordrecht werd op 8 maart aangehouden en bekende hier voor 50 euro aan benzine te hebben gestolen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Ook bij een tankstation aan het Lange Water in Arnhem werd getankt zonder te betalen. Een 22-jarige verdachte uit Arnhem werd door de politie op zijn verblijfadres niet aangetroffen, maar meldde zich vervolgens op 23 februari vrijwillig. Na verhoor bekende hij hier twee keer zonder te betalen getankt te hebben, in totaal voor 61 euro.De man werd met een dagvaarding naar huis gestuurd.

In Andelst en Elst werd verder twee keer getankt met personenauto's die voorzien waren van valse, gestolen kentekenplaten. Deze zaken werden niet opgelost.

voor nadere informatie:
Miriamn van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031 (tot 13.30 uur)

---

Gelderland-Midden