Partij van de Arbeid


Den Haag, 19 maart 2004


Wedstrijd PvdA-campagnespot voor Europese verkiezingen


De PvdA houdt een wedstrijd voor het maken van een campagnespot. Iedereen kan een spotje inzenden voor de Europese verkiezingscampagne. Een jury, met onder meer lijsttrekker Max van den Berg en politiek leider Wouter Bos, beoordeelt de spotjes. Geschikte inzendingen worden op de PvdA-website gezet, waarna iedereen mag kiezen welke de beste is. De winnaar ontvangt duizend euro en de eer van het uitzenden van het spotje op televisie.


De PvdA hoopt dat creatieven (regisseurs, reclamefilmers, ontwerpers en animatieartiesten) zich in de strijd gaan mengen. Studenten van kunstacademies en audiovisuele opleidingen worden speciaal uitgenodigd om hun kunsten te vertonen, maar ook mensen die van het maken van filmpjes hun hobby hebben gemaakt kunnen een spot inzenden.


De opdracht is volledig vrij. De enige vereiste is dat het spotje mensen moet oproepen om op 10 juni PvdA te stemmen. Het spotje mag 30 seconden duren. De jury, met daarin ook bekende filmers en reclamemensen, beoordeelt of de spotjes geschikt zijn. Op de PvdA-site kan iedereen vervolgens stemmen op het spotje van zijn of haar keuze. Behalve de eerste prijs zijn er vier troostprijzen van elk 250 euro.