Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 maart 2004

Bromfietsers in de sloot

Twee bromfietsers raken om onduidelijke reden in de sloot en moeten naar het ziekenhuis

Enschede

Donderdag 18 maart omstreeks 20.15 uur werd gemeld dat twee bromfietsers aan de Schukkinkweg in Enschede in een sloot terecht waren gekomen. Volgens getuigen, die erachter hadden gereden, waren de twee, Enschedeers van 16 jaar, in een bocht om onverklaarbare reden rechtdoor gereden de sloot in. Beide zijn met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-033638)

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden die vijf ruiten vernield, omdat hij niet naar binnen mag

Enschede

Donderdagavond 18 maart om ongeveer 23.30 uur wordt gemeld dat in een flat aan de Boulevard 1945 in Enschede, moeilijkheden waren. Bleek dat een 38 jr. man uit Enschede naar binnen wilde bij een 50 jr. bewoonster van het flat. De twee kenden elkaar maar omdat hij te veel had gedronken mocht hij er niet in. Hierop vernield de 38 jr. vijf ruiten. Hij werd aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. Vrijdag is hij afgehoord en in de loop van de dag met een proces-verbaal weer heengezonden. (bps: 04-033687)

Onder invloed tegen een lichtmast

Bestuurder veroorzaakt voor de tweede keer een aanrijding terwijl hij onder invloed is. Rijbewijs is ingevorderd

Hengelo

Vrijdagmorgen 19 maart omstreeks 04.30 uur viel surveillerende politiemensen op de Lansinkesweg in Hengelo, het rijgedrag van een automobilist op. Hij reed slingerend en reed op de Julianalaan tegen een lichtmast die daarbij omviel. De bestuurder reed nog door maar voldeed wel aan een stopteken wat hem daarop werd gegeven. Hij, een 27 jr. Hengeloer, bleek onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn. Hij is aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.65 promille uit. Bij controle bleek dat de 27 jr. ook in augustus 2001 een aanrijding had veroorzaakt terwijl hij onder invloed verkeerde. Daarom werd nu zijn rijbewijs ingevorderd en worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (bps: 04-033714)

Man van fiets geduwd

Man raakt gewond nadat hij van zijn fiets is geduwd

Hengelo

Vrijdagmorgen 19 maart wordt omstreeks 01.00 uur gemeld dat even daarvoor aan de Johan Buziaustraat in Hengelo ter hoogte van de Jeu de Boulebaan, in de omgeving van het winkelcentrum Hasselo, een man van zijn fiets was geduwd. Bleek te gaan om een 18 jr. Hengeloër die samen met een vriend daar fietste, een groep van drie Turks uitziende jongens passeerde, en plotseling door een van de drie van de fiets was geduwd. De 18 jr. viel daardoor met zijn onderkaak op het stuur en kreeg daardoor verwondingen, o.a. een afgebroken tand, aan zijn gezicht. Hij was naar huis gefietst en had daar de politie gebeld. Na het van de fiets duwen waren de drie hard weggerend in de richting van het winkelcentrum. De 18 jr. heeft zelf het vermoeden dat een en ander te maken heeft met het feit dat hij enkele weken geleden op dezelfde plek een opmerking had gemaakt naar twee Turks uitziende jongens die daar een meisje lastig vielen. Hij denkt nu dat het om dezelfde jongens gaat die hem nu hebben herkend. Een onderzoek wordt ingesteld en de politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer over het signalement en de eventuele identiteit van de drie jongens kunnen vertelen. (bps: 04-033698)

Grote verkeerscontrole aan de grens

Grote verkeerscontrole aan de grens met Duitsland op de A1

De Lutte

Donderdag 18 maart werd door de politie Twente samen met diverse ander partners, waaronder de Duitse Politie, de Koninklijke Marechaussee, de Bundesgrenzschutz en de Nederlandse en Duitse Verkeers Inspecties, een grootscheepse controle uitgevoerd op met name vrachtauto's, op een tweetal parkeerplaatsen bij de grensovergang Nederland - Duitsland in de A1 bij de Lutte.Op dit moment moeten alle "resultaten" nog worden geïnventariseerd, maar drie zaken sprongen er wel uit en kunnen dan ook al worden vermeld. Een vrachtwagenchauffeur uit Servië -Montenegro had volgens de tachograaf in zijn auto van de laatste 30 uur slechts twee uur rust genoten. Hiervoor werd hem een boete uitgeschreven van 1540 euro die direct door hem zijn voldaan. Uiteraard mocht hij de eerste uren, 9 stuks, niet rijden en kreeg hij hiervoor een rijverbod. Een vrachtwagenbestuurder uit België kreeg een boete opgelegd van 1500 euro, omdat zijn vrachtauto met 40% was overbeladen. Ook hij heeft deze direct voldaan. Het bontst maakten twee Poolse vrachtwagenbestuurders het. Zij vervoerden op de opleggers van hun vrachtauto's de gevaarlijke stof ijzersulfide. Deze stof werd in een open oplegger vervoerd, afgedekt met zeilen die op diverse plaatsen gescheurd waren. De chauffeurs waren vanuit Nederland onderweg naar Polen en werden aan de Duitse kant van de grens aan de kant gezet. IJzersulfide heeft echter de vervelende eigenschap dat bij aanraking met water de stof zeer ontvlambaar is en er giftige stoffen vrijkomen. De Duitse brandweer is ter plaatse gekomen en nog net voor het uitbreken van een regenbui, het begon al iets te regenen, was e.e.a. aan de bovenkant hermetisch en waterdicht afgesloten. Beide vrachtauto's zijn in Duitsland in een veilige loods geplaatst. De Duitse politie stelt een onderzoek in. Zoals reeds gemeld dit waren drie eruit springende zaken, de overige resultaten worden nog geïnventariseerd. (bps: 04-033569)

Twee fietsers aangereden

Automobiliste ziet twee fietsers, vader en zoon, over het hoofd

Lattrop - Denekamp

Donderdagmiddag 18 maart werd om ongeveer 17.15 uur een aanrijding gemeld op de kruising Frensdorferweg - Lattropperstraat in Lattrop. Een 21 jr. automobiliste uit Geesteren zag op de kruising, komend over de Frensdorferweg uit de richting Tilligte, twee fietsers, vader en zoon van 50 en 16 jaar, beiden uit Lattrop-Brecklenkamp, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en vader en zoon werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Oldenzaal. (bps: 04-033597)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --