1e persbericht van 19 maart 2004

Eindhoven 19-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Controle coffeeshops

De politie heeft donderdagavond tussen 20.00 en 23.00 uur in Eindhoven negen coffeeshops gecontroleerd. De controles richtten zich op de naleving van de vergunningsvoorschriften. Vier shops hadden alles in orde. Vijf coffeeshops bleken in overtreding. Vergunninghouders waren niet aanwezig, de exploitatievergunning ontbrak en bij één zaak was een speelautomaat aanwezig. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

De controle werd uitgevoerd door agenten van drie politieafdelingen; Centrum, Strijp en Woensel Zuid. Deze agenten werden bijgestaan door tien agenten van de vrijwillige politie.

Helmond: Betrapt zonder autogordel en rijbewijs

Op de Molenstraat is vrijdag rond 6.10 uur een 18-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De politie zag de jongen rijden in een auto en controleerde hem. Hij droeg geen autogordel en bleek geen rijbewijs te hebben. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij is verhoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhoudingen voor fietsdiefstal

Op het NS-station aan het Ashorstpad zijn donderdag rond 16.10 uur twee Helmonders van 31 en 26 jaar op heterdaad betrapt bij het stelen van fietsen. In de omgeving van de verdachten werden drie vernielde fietssloten, twee gereedstaande fietsen en een betonschaar aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen.

Helmond: Drugshandelaars aangehouden

In een woning aan de Tournooistraat is donderdag om 22.35 uur een 39-jarige Helmonder aangehouden. De woning werd veel bezocht door harddrugsgebruikers en dat leverde veel overlast op voor de buurt. In de woning werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Later, vrijdag om 0.05 uur, werd in een woning aan de Karekietstraat een 34-jarige Helmonder aangehouden. Uit onderzoek was gebleken dat de man ook in harddrugs handelde. In zijn woning werd ruim 100 gram cocaïne gevonden en verschillende artikelen die gebruikt worden bij de handel in drugs. In de woning werd ook ruim 10.000 euro geld gevonden. Dat is allemaal in beslaggenomen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Vrouw gewond bij aanrijding

Een 28-jarige Helmondse vrouw is donderdag om 17.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Trompstraat Van Galenstraat. De vrouw reed vanuit de Trompstraat met haar snorfiets de kruising op en kreeg geen voorrang van de 26-jarige automobilist uit Helmond. De vrouw is met onbekende verwondingen in het Elkerliekziekenhuis opgenomen. Het 3-jarig kind dat achter op haar snorfiets zat raakte niet gewond.

Helmond: Dievegge aangehouden

Op de Binnendongenstraat is donderdag om 21.35 uur een 26-jarige Helmondse vrouw aangehouden. De vrouw werd gezocht omdat zij in december een portemonnee uit een woning aan de Tournooistraat had gestolen. De vrouw is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak in winkel

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een winkel aan het Stationsplein. Er is een ruit vernield en uit de winkel zijn sigaretten, shag, snoep en batterijen gestolen.

Gemert: Dronken man veroorzaakt ongeluk na eerdere aanhouding

Op de Diederikstraat is donderdag rond 17.50 uur een 24-jarige automobilist uit Gemert tegen een geparkeerde auto gebotst. De man bleek eerder die middag reeds aangehouden te zijn op de Kapelaanstraat toen hij daar levensmiddelen in een winkel had weggenomen en vervolgens in een auto was gestapt. Op de parkeerplaats kon de verdachte toen aangehouden worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,35 gemeten. De man is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor naar huis gestuurd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem zou een proces-verbaal opgemaakt worden. Blijkbaar had de man niet geleerd van zijn eerdere aanhouding en stapte hij weer in de auto waarop hij op de Diederikstraat een botsing veroorzaakte. Hierbij raakte hij gewond aan hoofd, benen en armen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij wederom werd aangehouden.

Veldhoven: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Provincialeweg is donderdagavond geld, 50 euro, gestolen. De inbreker kwam binnen door de voordeur open te breken.