Ministerie van Algemene Zaken

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postadres der Staten-Generaal Postbus 20001 Plein 2 2500 EA Den Haag 2511 CR DEN HAAG Bezoekadres
Binnenhof 19, Den Haag

Datum Kenmerk Onderwerp 19 maart 2004 04M464709 Kamervragen vaste commissie BZK inzake Innovatieplatform

Hierbij doe ik u toekomen de antwoorden op de vragen van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de voortgang van het Innovatieplatform in het kader van de nota "De kenniseconomie in zicht", mij toegezonden op 16 maart 2004.

De MINISTER-PRESIDENT, Minister van Algemene Zaken,

Mr.dr. J.P. Balkenende


1. Kan de regering meer informatie geven over de organisatievorm van het Innovatieplatform?

Het Innovatieplatform is opgericht bij Koninklijk Besluit no. 04.000436 d.d. 5 februari 2004. Bij besluit van 20 februari 2004, nr. 04M463194, heeft de minister- president de leden benoemd en uit hun midden de secretaris aangewezen. Beide besluiten, die terugwerken tot 1 januari 2004, zijn bijgevoegd. Het Innovatieplatform heeft een aantal werkgroepen gevormd (zie ook het antwoord op vraag 2). De secretaris, die leiding geeft aan het Projectbureau Innovatieplatform, ondersteunt het platform en de werkgroepen van het platform bij hun werkzaamheden.


2. Welke werkgroepen zijn inmiddels opgericht door het Innovatieplatform en ten aanzien van welke onderwerpen adviseren zij?

Het Innovatieplatform kent op dit moment drie werkgroepen. De Werkgroep dynamisering kennisketen onder voorzitterschap van de heer Wijffels richt zich op de effectiviteit en doelmatigheid van het innovatiesysteem, waarbij onder meer de vraag een rol speelt hoe de financiering van het onderzoek beter kan worden afgestemd op prestaties en kwaliteit. Het streven naar meer focus en massa is onderwerp van de Werkgroep langetermijnkeuzes onder voorzitterschap van de heer Sistermans. De Werkgroep doorstroming beroepskolom onder voorzitterschap van de heer Leijnse richt zich op de kwaliteit van vmbo, mbo en hbo en de doorstroming daartussen.

Pagina
2/2