KNWV

19/3/2004
TOPZEILEN - Talentvolle sporters krijgen Leo van der Kar-stage

Een aantal sporters en coaches van verschillende sportbonden worden in de gelegenheid gesteld om bij een toonaangevende buitenlandse trainer een sportstage te volgen.
Deze stages worden mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het
Sportfonds Leo van der Kar, en zijn toegewezen door NOC*NSF. Naast de toegewezen gelden wordt van alle bonden een substantiële eigen bijdrage gevraagd.

Het gaat hierbij om de volgende sporters/coaches:

o Cricketer Alexei Kervezee (Den Haag) gaat met zijn coach Fazil Mahmoud (Bloemendaal) een stage in Zuid-Afrika volgen bij Bob Woolmer. o Dammers Robin Vogelaar, Stefan Stapper (beiden uit Den Haag) en Frerik Andriessen (Delft) gaan met hun coach Ron Heusdens (Schiedam) hun kennis en ervaring opvijzelen in Rusland.
o Vanuit het oosten van het land gaan vijf turnsters uit Jong Oranje een stage volgen bij de Franse bondscoach. Het gaat om Thanee Masela, Petra Witjes, Sanne Wevers, Lieke Wevers (allen uit Oldenzaal) en Nadia Altena (Enter).
o Moderne vijfkamper Kevin Hilgeholt uit het Brabantse Son gaat zijn vaardigheden bijspijkeren bij Janos Pethes in Leverkussen.
o De Schaakbond kreeg een stage toegewezen voor Jan Smeets
(Oegstgeest), Daniel Stellwagen (Soest) en Erwin l'Ami (Woerden) met hun coach Ruud Janssen uit Zevenaar. Deze groep gaat naar het
Sloveense Maribor.
o De schermers Tommie Varekamp (Amsterdam), Joris Mosk (Alkmaar) en Martin Remijn (Den Haag) gaan met hun coach Jeroen Divendal (Alkmaar) een stage volgen bij Antonio di Ciolo in Italië.
o Tafeltenniscoach Vincent van Kuyk uit Kaatsheuvel krijgt de
mogelijkheid om bij Lotto Otmaij in Hongarije stage te lopen.
o Het Watersportverbond heeft voor acht sporters de mogelijkheid om een sportstage aan te bieden bij Skip White in Medemblik. Het gaat om de volgende groep jonge talenten: Coen de Koning (Hoorn), Wilco Stavenuiter (Medemblik), Bart Peeters (Voorhout), Olivier Bakker (Aalsmeer), Mandy Mulder (Poeldijk), Gea Jutjens (Haarlem), Max Blom (Wassenaar) en Mike Coumans (Naarden).

Voor 2004 hebben zestien bonden een aanvraag ingediend voor sport- en/of coachstages. De aanvragen zijn beoordeeld aan de hand van de volgende vier criteria:

o Blijft de opgedane kennis binnen de bond behouden?
o Heeft de bond de sporter of coach tot speerpunt benoemd in het talentontwikkelingsbeleid?
o Is de stage een activiteit die komt boven op het reguliere training- en wedstrijdprogramma?
o Levert de stage een doorbraakbijdrage in de sportcarrière van de sporter of coach?

Jaarlijks is vanuit het Sportfonds Leo van der Kar een bedrag van EUR 20.000 beschikbaar voor talentontwikkelingsactiviteiten. Het ene jaar wordt hiervan een Leo van der Kar-week georganiseerd in Nederland, het andere jaar wordt een aantal sporters en coaches in de gelegenheid gesteld om bij een buitenlandse expert een stage te volgen. Deze stage wordt gezien als een hoogtestage voor talentontwikkeling.

Neem voor meer informatie over de sportstages bij Skip White,
Medemblik, contact op met het Watersportverbond.

christoffel.vanhees@watersportverbond.nl

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl