Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19 maart 2004

Klantvriendelijke regeling op komst

Pas 65 voorlopig weer verkrijgbaar bij stadsdeelkantoren

In afstemming met verantwoordelijk wethouder W. Claassen is de Pas 65 vanaf maandag 22 maart weer verkrijgbaar bij de stadsdeelkantoren.

Het Eindhovens Dagblad van vrijdag 19 maart meldt dat de pas, in strijd met een raadsbesluit hierover, per 1 maart definitief uit het productenpakket van de stadsdeelkantoren is verdwenen.

Voor de Pas 65 is conform het raadsbesluit van september 2003 een nieuwe regeling in de maak. Het gaat om een klantvriendelijke procedure waarbij inwoners voor wie de 65e verjaardag in zicht is, automatisch van de gemeente bericht krijgen over de pas.

Omstreeks 1 april 2004 wordt de nieuwe regeling naar verwachting van kracht. Tot het moment waarop de nieuwe procedure van start gaat, is de Pas 65 in ieder geval af te halen bij de stadsdeelkantoren.

Gezien de bijzondere doelgroep heeft de gemeenteraad destijds aangedrongen op een uitzondering voor de Pas 65 bij het besluit over het afschaffen van de publieksfunctie ten gunste van de versterkte inzet van de stadsdeelkantoren voor het onderhoud, de veiligheid en de leefbaarheid van Eindhovense wijken en buurten.

© 2004 Gemeente Eindhoven