Gemeente Heerlen

Bedrijfsvestigingen op Businesspark Trilandis

Op Businesspark Trilandis zullen zich de komende maanden een tweetal nieuwe bedrijven vestigen. Het gaat om de bedrijven Flowlight en Der Karnevalswierts.

Business Park Trilandis ligt ten zuidoosten van de gemeente Heerlen, nabij de grens met Aachen. De situering temidden van het snelwegennet, het park ligt direct aan de belangrijke verkeersadres A76 en de N281, geeft het business park een duidelijke logistieke meerwaarde. Vestigingen op Trilandis kunnen daarbij qua zichtlocatie met recht de eyecatcher en visitekaartje voor elke onderneming worden genoemd. De centrale ligging waarborgt een optimale toegankelijkheid vanuit de Randstad en andere economische centra in Noordwest-Europa.

Flowlight

Naar verwachting opent Flowlight eind april haar deuren. Flowlight is afkomstig uit Ulestraten en bestaat sinds 1985. Flowlight produceert en ontwikkelt dubbelwandige daglichtdoorlatende elementen voor de industriebouw voor bedrijven in onder meer Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland. Wegens de uitbreiding van het bedrijf in verband met een nieuwe productontwikkeling binnen Flowlight, de ontwikkeling van de honingraatstructuur, heeft het bedrijf een nieuwe bedrijfsruimte gebouwd. Bij Flowlight werken ca. 10 personen.

Der Karnevalswierts

Begin 2005 verwacht Der Karnevalswierts het nieuwe distributiecentrum (7.000 m2)en kantoor in gebruik te nemen. Het nieuwe distributiecentrum is een concentratie van drie vestigingen. De vestiging aan de Oude Roderweg 2 (Bedrijventerrein de Beitel), Mercuriusstraat 5 en Klarenanstelerweg 5 (Bedrijventerrein Dentgenbach). Het is een distributiecentrum voor carnavalskleding, carnavalsstoffen, carnavalsaccessoires en overige feestartikelen. Der Karnevalswierts opent in juni 2004 eveneens een winkel (2.000 m2) in het vernieuwde Winkelcentrum 't Loon in Heerlen. Naast de winkel in 't Loon heeft Der Karnevalswierts twee megastores in Keulen en Würselen (D). Bij Der Karnevalswierts werken ca. 25 personen.

Gemeente Heerlen, 19 maart 2004
Afdeling Communicatie

Richard Pisters, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl


---- --