Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 19 maart 2004

Wegwerkzaamheden A7 - N372 Leek nu echt op gang

UitdeelActie Gratis Cd-single wegens succes herhaald

De projectorganisatie Paal en Perk-route deelt in week 13 en 14 gratis Cd-singles uit aan automobilisten bij de afritten A7 / N372. De Cd-single is onderdeel van een voorlichtingscampagne rond de wegwerkzaamheden bij de aansluiting Leek - A7. Met deze actie wil de projectgroep begrip kweken bij weggebruikers en hen oproepen rekening te houden met de mensen die aan de weg werken.

De wegwerkzaamheden bij het kruispuntencomplex met de A7 vloeien voort uit het verkeersveiligheidsproject Paal en Perk-route. Hoewel getracht wordt het tot een minimum te beperken, zorgen de werkzaamheden tijdelijk voor overlast door omleidingen en/of files. Om het wachten of omrijden te veraangenamen heeft Arno van der Heyden in opdracht van de projectgroep een eigentijds lied geschreven waarin de automobilist wordt opgeroepen het wat rustiger aan te doen in het verkeer en onder het motto: 'hé, rusteg aan mien jong, wie binnen hier aan t waark' rekening te houden met de wegwerkers. De eerste oplage van de Cd-single is in december uitgedeeld. Vanwege het succes en enthousiaste reacties van automobilisten wordt de actie herhaald. Het nummer is vanaf 2 april ook te downloaden op de website van Gemeente Leek (www.leek.nl) en Provincie Groningen (www.provinciegroningen.nl).

De werkzaamheden

Bij de aansluiting N372 - A7 wordt op dit moment een rotonde aangelegd aan de zuidzijde van de A7. De werkzaamheden zijn in maart van start gegaan en worden naar verwachting in mei 2004 afgerond. Later dit jaar wordt aan de noordzijde ook een rotonde aangelegd en zal de afrit vanaf Groningen bovendien worden verlegd tot na het viaduct. Op die manier wordt voorkomen dat de twee verkeersstromen elkaar 'gelijkvloers' kruisen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd zodat het doorgaande verkeer niet wordt gestremd. Doorstroming van het verkeer wordt mogelijk gemaakt door hulpwegen.

Paal en Perk-route
De voorlichtingscampagne en de werkzaamheden maken deel uit van het project N372 Veilig. Doel van dit project is de verkeersveiligheid te verbeteren op de provinciale weg N372 die vanaf de A7 door Leek richting Nietap loopt, niet alleen door de weg anders in te richten, maar ook door extra politiecontroles en educatie. De route, die tijdens de start van het project in 2000 werd omgedoopt in Paal en Perk-route, stond voor die tijd te boek als één van de gevaarlijkste trajecten in de provincie Groningen. Sinds 2000 werken Gemeente Leek, Provincie Groningen, Openbaar Ministerie, Regiopolitie Groningen en Rijkswaterstaat directie Noord-Nederland in het project samen.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Wim Trip, afdeling Communicatie en Kabinet van Provincie Groningen, telefoon: 050 - 316 41 29

De Cd-singles worden op verschillende tijden uitgedeeld. De eerste uitdeelactie is maandag 22 maart tussen 07:00 en 09:00 uur.

Voor de Cd-single of mp3 bestand, mail naar n.keissen@ventus.nl of bel 050 - 311 94 41.

---- --