Multikabel


Vertraagde aflevering van e-mail
19 maart 2004

Als gevolg van aanwas van nieuwe abonnees en steeds intensiever gebruik door bestaande abonnees vertoont het emailverkeer binnen het Multikabel domein een voortdurende groei. Uiteraard spelen wij hier op in door in een continu programma de capaciteit van onze e-mailafhandeling te laten groeien.

De afgelopen maanden is de load op onze e-mailservers echter als gevolg van enkele virusaanvallen onevenredig toegenomen. Het kan zijn dat u hier enige overlast van heeft ondervonden in de vorm van een vertraagde aflevering van e-mail. Wij bieden hiervoor onze excuses aan. Wellicht heeft u in de pers kunnen lezen dat meer providers in een bepaalde mate overlast hebben ondervonden van deze virusuitbraken.

Naar aanleiding van deze toename in e-mailverkeer heeft Multikabel besloten om het verbeteringsprogramma te versnellen. Met een extra capaciteitsvergroting en het opnieuw inregelen van onze e-mailservers willen wij ervoor zorgen dat u verder geen hinder zult ondervinden van dit excessieve emailaanbod.

Op zaterdag 6 maart hebben wij tegen onze planning in slechts een gedeelte van deze werkzaamheden kunnen uitvoeren omdat wij op onverwachte complicaties zijn gestuit die effect zouden kunnen hebben op onze dienstverlening. Dit betekent dat momenteel de kwaliteit van de e-maildienstverlening op bepaalde momenten nog niet optimaal is. De komende weken zullen de werkzaamheden stapsgewijs worden uitgevoerd waarmee de overlast voor onze klanten tot een minimum beperkt blijft. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind maart zijn afgerond, waarna de dienstverlening weer op het niveau geborgd is dat u van ons kunt verwachten. Wij zullen werkzaamheden met naar verwachting een bepaalde service impact in een announce op www.multikabel.nl aankondigen. Verder zullen wij donderdag 25 maart op deze site een update geven over de status en de voortgang van ons verbeteringsprogramma.