De Unie


Laatste nieuws
UWV - Onderhandelingsakkoord nieuwe CAO

UWV eindelijk bereid om in personeel te investeren

Culemborg, 19 maart 2004 Uitvoeringsinstelling UWV is bereid de komende jaren fors te investeren in het huidige personeel. Zo gaat het UWV stevig bijdragen aan herstel van het pensioenprobleem en is het bereid zwaar te investeren in scholing. De afspraken maken deel uit van de nieuwe CAO, waar gisteren een onderhandelingsresultaat over is bereikt. Onderhandelaar Roel Zijlstra van vakbond De Unie - een van de grootste vakbonden binnen de sociale verzekeringsbranche - is tevreden.

Volgens Zijlstra zijn de vele miljoenen die UWV heeft toegezegd voor scholing en loopbaanontwikkeling hard nodig om zo de interne mobiliteit van de medewerkers te vergroten. De UWV-medewerker is de laatste jaren te weinig hieraan toegekomen. Alle energie is gaan zitten in de fusie en nog lopende reorganisaties. In persoonlijke ontwikkeling is niet of nauwelijks geïnvesteerd, zegt Zijlstra, die verder ook tevreden is met de nieuwe pensioenafspraken.

De nieuwe CAO kent een looptijd tot 31 december 2005. De medewerkers krijgen een eenmalige uitkering van 1% op 1 januari 2005 nog eens
1,25% op 1 december 2005. Ten aanzien van de pensioenregeling zijn er afspraken gemaakt over middelloon, opbouwpercentages, risicodekking en pensioenpremies. Verder wordt de cao a la carte regeling uitgebreid en volgt er een studie naar een regeling voor vervroegd uittreden in het kader van de naderende krimp van de organisatie. Volgens Zijlstra zijn belangrijke aangekondigde versoberingen niet doorgegaan.

De vakbonden gaan de kaderleden en de leden nog raadplegen over het onderhandelingsresultaat.

vrijdag, 19 maart 2004