Ingezonden persbericht


Sponsorovereenkomst Champions League

Canon verbindt zich voor 3 jaar met UEFA

Hoofddorp, 19 maart 2004 ­ Canon, toonaangevend op het gebied van beeldverwerking, identificeert zich sterker met voetbal, nu het een driejarige overeenkomst heeft gesloten als 'official supplier' van Europa's grootste jaarlijkse voetbaltoernooi, de UEFA Champions League.

De 3-jarige overeenkomst loopt tot het einde van het voetbalseizoen 2005-2006. Gedurende die periode voorziet Canon de UEFA van digital imaging-producten, zoals digitale fotocamera's, printers, kopieerapparaten en faxen.

Canon was al 'official partner' van het UEFA EURO 2004-toernooi en de nieuwe overeenkomst past binnen het besluit van Canon om voetbal centraal te stellen binnen haar Europese sponsoringstrategie. Canon heeft een traditie met voetbalsponsoring. Eerder ondersteunde het de Wereldbeker (1978-1998), de UEFA Champions League (1995-2000) en het UEFA European Championship (1980-1996).

Naast Canon, zijn ook Adidas en Sharp 'official suppliers' van de UEFA Champions League.

Hajime Tsuruoka, President en CEO van Canon Europa zegt: "Deze overeenkomst bevestigt Canons historische banden met voetbal. De beslissing is onderdeel van ons sponsorbeleid waarin voetbal centraal staat omdat het een creatieve, dynamische sport is."

James Leipnik, Chief of Communication en Corporate Relations van Canon Europa voegt toe: "We vinden het een eer achter UEFA te staan en deze belangrijke sport - waar zoveel mensen gespannen naar kijken - bij de miljoenen fans in Europa en de rest van de wereld te brengen."

Lars-Christer Olsson, Chief Executive van UEFA zegt: "Wij zijn uiterst

tevreden. De nieuwe overeenkomst onderstreept Canons verbintenis met voetbal op niveau en daarmee met UEFA."

Meer persinformatie:
Canon Nederland PublieksWerk Marcel Surendonk Piet van Reeuwijk Public Relations Manager
Neptunusstraat 1 Teleportboulevard 110 2132 JA Hoofddorp 1043 EJ Amsterdam

t : (023) 567 02 11 (020) 486 21 39 e : m.surendonk@canon.nl piet@publiekswerk.nl

PublieksWerk / Canon Nederland 2/2


---- --