Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 maart 2004


't Harde - bestelbus omgeslagen, twee mannen licht gewond
Bij een verkeersongeval op de Eperweg in "t Harde is donderdagmiddag een 19 jarige man uit Polen licht gewond geraakt. Hij werd in het ziekenhuis behandeld en werd daarna door de politie aangehouden Enkele andere Poolse inzittende werd door een huisarts behandeld en kon daarna zijn weg vervolgen. De bestuurder reed in een bestelbus van een uitzendbureau op de Eperweg in de richting Epe. Toen hij, vermoedelijk door te hoge snelheid, moest uitwijken voor een personenauto die voor hem de weg was opgereden, verloor hij de macht over het stuur en sloeg de bestelbus om en kwam op de zijkant tot stilstand.


Epe - Verkeersproject "scholen"

In het kader van het schoolproject werd donderdagmorgen door de politie gecontroleerd bij de W.G. van de Hulstschool aan de W.G. van der Hulstraat. Hierbij werden vier bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.
Bij de Gildeschool aan de Sint Crusiusweg werd eveneens gecontroleerd. Hier werd twee maal bekeurd voor het niet dragen van de gordel en een (1) maal voor het parkeren op het trottoir. Een van de ouders had zelfs een kind onder het dashboard zitten.


Elburg - Inbraken in winkels

In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in twee winkels aan de Klokbekerweg. Van beide winkels werd een deur geforceerd. Uit de winkels werd een onbekend geldbedrag weggenomen.


Doornspijk - Snelheidscontroles

Donderdagmorgen en donderdagavond werd gecontroleerd aan de Zuiderzeestraatweg. Hierbij reden 37 bestuurders te hard (13 's morgens en 24 's avonds). Er werd over het algemeen erg hard gereden. De meeste overtreden reden boven de 100 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km. Hier geldt een maximum van 80 km/u.


Ermelo - Winkeldiefstal

Een 45 jarige inwoonster uit De Meern werd donderdag rond 11.50 betrapt. De vrouw wilde bij een supermarkt goederen met een waarde van 42,49 wegnemen zonder af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De vrouw werd aangehouden en bekende de diefstal. Zij kon met een boete van 125 euro weer naar huis.


Ermelo -Snelheidscontrole

Donderdag werd i.s.m. de Kmar gecontroleerd op de Oude Nijkerkerweg. Er reden 7 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 72 km/u. Tevens werden 6 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogorde.


Harderwijk - Controles

Donderdag werd op verschillende locaties gecontroleerd. Hierbij vielen de volgende bekeuringen: 1x voor het niet dragen van een helm, 1x door rood licht rijden, 1x niet dragen autogordel, 1x niet handsfree bellen en er werden 5 bestuurders bekeurd voor te harden rijden.


Nunspeet - Spiegel eraf

Donderdag rond 15.15 uur parkeerde een 64 jarige inwoonster uit Nunspeet haar auto voor de Aldi aan de Laan. Toen zij na ongeveer 10 minuten terugkwam bij de auto, bleek dat de spiegel was afgebroken. Mogelijk dat iemand er tegenaan gelopen is of dat een andere auto tegen de spiegel gereden is, waardoor deze afbrak. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Vierhouten - Gewond na remmen voor konijntje

Een 19 jarige automobiliste uit Nunspeet reed donderdag omstreeks 14.35 uur over de Elspeterweg richting Vierhouten. Net voor Halfweg stak een konijntje de weg over en de 19 jarige wilde remmen, maar zij trapte op het gas. Zij kwam in de berm, botste tegen een boom en sloeg vervolgens over de kop. De jonge vrouw kon zelf uit de auto komen. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het konijntje werd niet geraakt.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --