Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


19 maart 2004


Apeldoorn - Drankrijders

Donderdagavond en afgelopen nacht werden verscheidene bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Een 68 jarige bestuurder uit Apeldoorn blies 0,9 prom. De man kreeg een boete. Een 40 jarige automobilist uit Apeldoorn wilde op de Hoenderparkweg er vandoor gaan. Hij reed de doodlopende Titaniumstraat in en moest alsnog blazen. Hij blies 0,9 prom. De man kreeg een boete.
Van een 54 jarige bestuurder uit Arnhem werd het rijbewijs ingevorderd. De man blies 1,7 prom. Een 34 jarige bestuurder uit Amsterdam blies 0,9 prom. Hiervoor kreeg hij een boete. Bleek dat de man nog 30 dagen moest zitten wegens eerdere veroordeling, waarvoor hij werd ingesloten.


Apeldoorn - Inbraak in woning


Donderdag werd ingebroken in een woning aan de Koningstraat. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag. Het is niet bekend hoe men binnen is gekomen. Er werden geen braaksporen aangetroffen.


Apeldoorn - Winkeldief aangehouden


Donderdag omstreeks 17.15 uur wilde een 51 jarige inwoner uit Apeldoorn uit een supermarkt aan het Operaplein goederen wegnemen zonder af te rekenen. De man rende de winkel uit en personeel rende achter de man aan. Tijdens het wegrennen gooide de man twee artikelen in een prullenbak. De man werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij fouillering werd een pakje kaas aangetroffen. Daar de man een veelpleger is, werd hij ingesloten.


Apeldoorn - Tasjesroof


Een 18 jarige inwoonster uit Apeldoorn werd donderdag rond 12.40 uur op de Johan Steenbergenstraat van haar tas beroofd. Een rode scooter met daarop twee personen kwamen naast haar rijden, rukten aan het stuur van de fiets en namen de tas weg. De 18 jarige kwam hierdoor bijna te vallen. In de tas zaten onder andere geld en een mobiele telefoon. De politie is op zoek naar getuigen en nadere informatie over de verdachten.


Apeldoorn - Controles


Donderdag werd op verschillende locaties het verkeer gecontroleerd. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 54x niet dragen van de autogordel en 2x rijden door rood licht.


Apeldoorn - Snelheidscontroles


Donderdagmorgen werd gecontroleerd op de Jachtlaan. 64 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u. Hier is 50 km/u toegestaan.
Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners werd donderdagmiddag gecontroleerd aan de Orderparkweg. Dit is een 30 km-zone. Vier bestuurders werden bekeurd. De hoogste snelheid was 52 km/u.


Apeldoorn- Bromfietscontrole


Donderdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden bij het politiebureau aan de Vosselmanstraat. De volgende bekeuringen zijn gevallen: 5x teveel vermogen, 5x rijden zonder helm, 3x niet in bezit van bromfietscertificaat en 1x rijden op het fietspad.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --