Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 maart 2004

-

Zutphen, 19/3- Een 15 jarig meisje uit Zutphen is gisteravond (18/3) het slachtoffer geworden van aanranding en poging tot verkrachting.
Zij reed rond 22.45 uur op de Laan naar Eme, tussen de Emmerikseweg en de Harenbergweg richting Spittaal-ziekenhuis in Zutphen. Zij werd ter hoogte van het viaduct over het water ingehaald door een onbekende man op een fiets. Deze man trok haar van de fiets en nam haar mee het talud af in de richting van het water.


In de struiken werd het meisje aangerand en geprobeerd om haar te verkrachten.
Doordat het slachtoffer zich hevig verzette, om hulp schreeuwde en doordat getuigen op het hulpgeroep afkwamen, sloeg de verdachte op de vlucht.
Hij fietste weg in de richting van de Totall-benzinepomp nabij de kruising met de Harenbergweg. Hier is de verdachte uit het oog verloren.


De verdachte reed op een herenfiets met een knipperende achterlicht (op batterijen) bevestigd op de bagagedrager. Hij is tussen de 30 en 40 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, normaal postuur, lichtkleurige halflange jas (heupmodel) met onder de mouwinzet twee horizontale donkere banen.


De politie doet een dringend beroep op getuigen of anderen die over het signalement of de fiets van de verdachte informatie hebben, dit zo spoedig mogelijk bij de politie te melden op 0900-8844.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


---- --