Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


19 maart 2004


Kilder - Bromfietser gewond


Donderdag rond 18.35 uur raakte een 16 jarige bromfietser uit Kilder gewond na een aanrijding op de Hoofdstraat. Een 21 jarige automobilist uit Doetinchem kwam vanaf de Schoolstraat en verleende geen voorrang aan de bromfietser. Een aanrijding was het gevolg. De 16 jarige werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Zeddam - Inbraak in bedrijf


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Oude Doetinchemseweg. Men wist het pand binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden twee paar schoenen.


Doetinchem - Inbraak


In een pand aan de Doctor Huber Noodtplaats werd afgelopen nacht omstreeks 01.50 uur ingebroken. Van het pand was een ruit ingegooid. Er werd een geldkistje met daarin een onbekend geldbedrag weggenomen.


Doetinchem - Winkeldieven aangehouden


Donderdagmiddag werden rond 15.00 uur twee winkeldieven aangehouden bij een supermarkt aan de De Veentjes. De twee wilden ongeveer 60 tubes tandpasta wegnemen zonder af te rekenen. Zij werden aangehouden door winkelpersoneel. De twee, een 36 jarige inwoner uit Nijmegen en een 40 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, werden voor onderzoek ingesloten.


Doetinchem - Overval in winkel


Een 44 jarige verkoopster van een winkel aan de Rozengaardseweg werd donderdag door een onbekende man in de winkel bedreigd met een mes. De man kwam rond 09.55 uur de winkel binnen. Hij eiste geld onder bedreiging van een mes. De vrouw rende naar buiten en riep dat er een overval was, waarna de man ook naar buiten rende. Hij klom over een hek en rende richting een supermarkt aan de Dr. Bardetplaats. Daar probeerde een voorbijganger de man tegen te houden en het mes afhandig te maken.


De man is ongeveer 20 -25 jaar oud, ca. 1.75 m., licht getint uiterlijk met zwarte iets langere haren en zwarte bakkebaarden tot op de wang. Hij droeg iets donkers op zijn hoofd, een zwarte jas en een lichtgrijze broek en had een zwarte linnen tas met witte letters bij zich.


De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Doetinchem 0900-8844.


Ulft - Aantreffen hennepkwekerij


In een pand aan de Nijverheidsweg is donderdag een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. ER stonden 252 volgroeide planten en 520 stekken. De planten en toebehoren, zoals ventilatoren en lampen zullen worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachten.


Groenlo - Fout parkeren


Donderdag werd in het centrum een parkeercontrole gehouden. Hier werden 12 bekeuringen uitgeschreven, te weten 2x voor parkeren buiten het parkeervak en 10x parkeren zonder parkeerkaart of overschrijden van de parkeertijd.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058



---- --