Politie Zaanstreek-waterland


18-MRT-04
LOC: ZAANDAM, DE WEER
Verdachte bekend overval op pompstation
Een 34-jarige man uit Zaandam heeft tegenover de politie bekend op 6 februari 2004 een gewapende overval te hebben gepleegd op een tankstation aan de Weer in Zaandam. De man werd samen met zijn 32-jarige vriendin op 16 maart in hun woning in Zaandam aangehouden en later aan het bureau in verzekering gesteld. De politie kwam het tweetal op het spoor na enkele tips na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De Zaandammer is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie in Haarlem. De vrouw werd in vrijheid gesteld. Van haar betrokkenheid bij de overval is niets gebleken. Bij de overval werd alleen het aanwezige kassageld buitgemaakt.

22:37 18-MRT-04
LOC: PURMEREND, DELFTLAND
Hardleerse alcomobilist
De politie werd gewaarschuwd, dat een dronken man met zijn auto wilde gaan rijden. Een surveillance-eenheid trof de man achter het stuur van zijn auto op een parkeerplaats aan. De 30-jarige man uit Almere probeerde de auto in te parkeren. Hij was zichtbaar dronken en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Op het bureau blies hij uiteindelijk 925 ug/l, ruim vier maal zoveel als is toegestaan. De man had eerder met dit bijltje gehakt, want zijn rijbewijs was voor een soortgelijk feit al ingevorderd. Behalve een proces-verbaal kreeg de verdachte ook een rijverbod van elf uur.

02:14 19-MRT-04
LOC: PURMEREND, GOOIMEER
Dronken spookrijder
Een 44-jarige automobilist uit Amsterdam trok de aandacht van een surveillance-eenheid, omdat hij op het Meerland aan het spookrijden was. Daarna reed hij op het Gooimeer een stuk over het trottoir en miste daar op en haar na een lantaarnpaal. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 690 ug/l, ruim drie maal zoveel als is toegestaan. Naast een rijverbod van acht uur, moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

08:00 19-MRT-04
LOC: LANDSMEER, HOUTKOPER, KARPERWEG, HARPOENIER EN ZEILMAKER
Acht aangiftes van autokraak
In de afgelopen nacht heeft men in tenminste acht auto's ingebroken. In vrijwel alle gevallen verbrak met een klein ruitje van de auto, waarna men deze kon openen. Uit twee auto's werd de CD-speler ontvreemd. Bij een derde auto werd dit voorkomen, omdat het frontje niet in de auto aanwezig was. Uit de andere auto's wordt niets vermist. Als er nog meer slachtoffers zijn van autokraak, die nog geen aangifte hebben gedaan, roept de politie hen dringend op dit alsnog te doen. Er is inmiddels een onderzoek ingesteld.

13:00 19-MRT-04
LOC: HELE REGIO
Autogordelcontroles
In de hele regio werden de afgelopen 24 uur op verschillende tijdstippen en locaties controles gehouden op de draagplicht van de autogordel. Er werden enige honderden voertuigen gecontroleerd. Het resultaat was wisselend. In totaal werden toch 56 bekeuringen uitgedeeld. Maar verschillende controles verliepen zeer positief. Daar werden nauwelijks overtredingen geconstateerd en zat vrijwel iedereen keurig in de gordel.

EINDE


---- --