Vlaamse overheid

Landbouwers die hun varkens- en kippenstallen willen ombouwen, zodat er minder ammoniak in de lucht terecht komt, mogen op subsidies van het Vlaamse Landbouw- investeringsfonds (VLIF) rekenen. Ook landbouwers die investeren in diervriendelijke stallen kunnen aanspraak maken op Vlaams geld voor de ombouw. Dat voorstel van Vlaams landbouwminister Jef TAVERNIER werd definitief goedgekeurd door de Vlaamse regering.

Op die manier wil de minister meer landbouwers aanmoedigen om te investeren in milieu- en dier- vriendelijke installaties. Totnogtoe kwam een grote groep van vooral varkensbedrijven niet in aanmerking voor VLIF- subsidies, omdat ze niet grondgebonden zijn. Dat is een voorwaarde die het VLIF tot nu stelde om investerings- steun te krijgen.

Minister Jef Tavernier maakt in het investeringsfonds ook geld vrij om biobedrijven die hun productie willen veranderen, te helpen. Bedrijven die vroeger bijvoorbeeld runderen hielden, maar nu willen overschakelen op kippen, kunnen investeringssteun vragen bij het VLIF op voorwaarde dat ze binnen de voorwaarden van hun bestaande vergunning blijven.

persinfo : Ron Hermans, woordvoerder van minister Tavernier - tel. 02 553 27 12
e-mail: persdienst.tavernier@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---