Provincie Utrecht

Persbericht

Start traject bestuurlijke overeenkomst woonzorgzone

7.000 woningen met zorg dicht bij huis in Eemland

19-3-2004
In 2010 heeft Eemland ongeveer 7.000 extra woningen met zorg nodig. En in 2020 zelfs 14.000 woningen extra. Er is dus werk aan de winkel. Wethouders uit Eemland, zorg- en welzijnsinstellingen, woningbouwverenigingen, cliënten en de provincie slaan de handen ineen om dit voor elkaar te krijgen. Gedeputeerde Kamp: "Het startschot is gegeven. Nu moeten we aan de slag."

Wonen, zorg en welzijn staat volop in de belangstelling. En dat moet ook. De komende jaren krijgt Nederland, ook Eemland, te maken met dubbele vergrijzing. Er komen steeds meer oudere mensen. En deze mensen worden ook steeds ouder. Bovendien willen deze ouderen het liefst gewoon thuis blijven wonen. Dat geldt trouwens ook voor jongere mensen met een beperking. Dit betekent dat woningen moeten worden aangepast. En dat er zorg aan huis geleverd moet worden. Maar ook dat er bijvoorbeeld warm eten thuis wordt bezorgd, en dat er iemand is die af en toe eens komt kijken hoe het gaat.

Uit onderzoek van de provincie is gebleken dat er in Eemland ongeveer 7.000 extra woningen met zorg en welzijn moeten zijn in 2010. Maar dit cijfer moet nog per gemeente verder onderzocht worden. Een stuurgroep met wethouders, woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen pakt de handschoen op en gaat aan het werk. In de zomer van 2005 moet duidelijk zijn hoeveel woningen in welke gemeente komen.

Bijschrift foto:
Wethouders vanuit Eemland, directeuren zorgkantoor, corperatie, zorgaanbieder en gedeputeerde gaan zorgen voor extra woningen met zorg. De handtekeningen zijn gezet.

Meer informatie: Irma Vermeend, telefoon 030 258 21 53 of Irma.Vermeend@provincie-utrecht.nl