Persberichten 19/03

Regio 19-03-2004

Oegstgeest Verkeersongeval Een 54-jarige vrouw uit Warmond is gisterenmiddag, donderdag 18 maart, gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 47-jarige automobiliste uit Hillegom reed op de Lange Voort en wilde op de rechtsaf slaan, de Abtspoelweg in. Daarbij had zij de 54-jarige Warmondse, die op haar fiets op de rotonde reed, niet opgemerkt. De fietster is met een hoofdwond en waarschijnlijk een gebroken duim naar het LUMC gebracht.

Leiden Alcoholcontrole In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 maart heeft het politieteam Leiden Noord een alcoholcontrole gehouden rond de sportvelden van Sportpark Noord. Dit in verband met het alcoholgebruik in sportkantines en het daarna besturen van voertuigen. Daarnaast werden automobilisten op de Willem de Zwijgerlaan staande gehouden voor een ademonderzoek. Hier vond een aanhouding plaats. Op het bureau blies de bestuurder 285 ug/l. De politie heeft na een groot feest nabij het terrein van de Groenoordhallen een alcoholcontrole gehouden. Op het feest werden de bezoekers al op de controle gewezen. Ook hier werd een aanhouding verricht. Deze verdachte blies 380 ug/l. De limiet ligt op 220 ug/l. Beiden verdachten krijgen van Justitie een bekeuring met de geldboete thuis gestuurd. In totaal zijn er 100 blaastesten afgenomen.

Alphen aan den Rijn Politie controleert op snelheid Tijdens snelheidscontroles op woensdag 17 maart en donderdag 18 maart, in de wijk Ridderveld in Alphen aan den Rijn, heeft de politie 87 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De controles vonden plaats op de Bachsingel, de Burgemeester Bruins Slotsingel, de Oranje Nassausingel en de Nieuwkoopseweg in Aarlanderveen. Met uitzondering van de Bachsingel, waar een tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km/h gold in verband met wegwerkzaamheden, betreft het wegen waar 50 kilometer per uur de maximum snelheid is. Bij de controles werd gebruik gemaakt van de lasergun. De hoogst gemeten snelheid werd op de Oranje Nassausingel geregistreerd. Daar passeerde een automobilist de politie met 91 kilometer per uur. De politie heeft aangekondigd de komende weken met de intensieve controles door te gaan.

Boskoop Aanhoudingen De politie heeft op dinsdag 16 maart een 24-jarige vrouw uit Gouda aangehouden op verdenking van poging doodslag van een 20-jarige man uit Boskoop. Op woensdag 3 maart was al een 32-jarige man uit Bodegraven aangehouden. In januari dit jaar ontdekte de Boskoper dat de remleidingen van zijn auto waren doorgesneden waarna de verdenking viel op de twee. De Boskoper had eind vorig jaar een relatie met de vrouw beëindigd, maar werd sindsdien door de vrouw lastiggevallen. De Goudse wordt op vrijdag 19 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Schoonhoven Inbrekers overlopen Drie woninginbrekers zijn gisterenavond, donderdag 18 maart rond 19.00 uur, overlopen door de bewoner van een woning aan de Lommerrijk. De daders probeerden d.m.v. het zogenoemde flipperen de woning binnen te komen. Op het moment dat ze de woning wilden binnentreden, werden de daders overlopen door de bewoner van de woning. De daders renden weg en vertrokken in een kleine rode auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.