BedrijfsautoRAI

19-03-2004

Mitsubishi Canter autotransporter krachtig aanbod

De Mitsubishi Canter Autotransporter is meer dan ooit een mannetjesputter van formaat. Dankzij een lichtere en duurzame aluminium opbouw is het maximum laadgewicht naar een hoger niveau getild.

Verder heeft de Canter een complete uitrusting en kan hij een aanhanger tot aan 3.500 kilogram trekken. Mitsubishi levert hem tijdelijk vanaf slechts 25.995,- (excl. BTW), wat de koper een voordeel oplevert van maar liefst 4.000,-.

Voor transport is de Canter van nature een talent. Een ijzersterk vrachtwagen-chassis vormt de ruggengraat van deze robuuste krachtpatser die in het bedrijfsleven een gedegen en betrouwbare reputatie heeft opgebouwd. De jongste versie, de Canter FB35 DI-D valt op door zijn luxe, ruime cabine en de moderne direct ingespoten turbodieselmotor van 92 kW vermogen. Hij levert bovendien enorme trekkracht (294 Nm bij slechts 1.800 toeren per minuut).

Mitsubishi heeft de Canter Autotransporter in samenwerking met de firma Tijhof recentelijk voorzien van een compleet nieuwe aluminium opbouw. Bij gebruik van deze auto met een klein rijbewijs komt het maximum laadvermogen aan 1.150 kg. Samen met het aanhangwagengewicht van 3.500 kg biedt dit ruime vervoers-mogelijkheden.

Compleet
Het aluminium plateau achter de cabine heeft een lengte van maar liefst 5,20 meter over een wielbasis van 3,35 meter. Toch heeft de Canter een korte draaicirkel; handig om iedere plaats van bestemming te kunnen bereiken. De corrosiebestendige en in de wagenkleur uitgevoerde opbouw is opvallend compleet. Voor op het kopschot zitten een gegalvaniseerde trekkogel en stootblokken. De fly-over daarboven is uitgerust met achterlichten en er zijn aluminium oprijplanken. De standaard aanwezige elektrische lier kan tot 4.000 kg trekken. Er is een ruime aluminium gereedschapskist met een slot onder het plateau geplaatst. En op het plateau zijn er twee verplaatsbare aluminium bokken.

De onverwoestbare Canter houdt de kosten van gebruik laag wat blijkt uit de royale onderhoudsinterval van 22.500 kilometer. Verder geldt de uitgebreide Mitsubishi-garantie van drie jaar of 100.000 kilometer. Het benodigde onderhoud is snel en efficiënt uit te voeren doordat de cabine naar voren kantelbaar is. De motor is dus uitstekend toegankelijk. De cabine is breed, ruim van binnen en biedt vele praktische opbergmogelijkheden. Zowel de bestuurdersstoel als het stuurwiel zijn op vele manieren te verstellen.

Mitsubishi heeft voor de Canter Autotransporter nog diverse opties, zoals een zwaailampenbalk en een werklamp op de fly-over. Ook is er radiografische afstandsbediening voor de elektrische lier en zijn er extra aluminium wielbokken en een tweede gereedschapkist verkrijgbaar. Daarnaast kan de Canter worden uitgerust met luchtvering op de achteras, een gesloten zijafscherming van het plateau en klapstukken in de oprijplanken. Voor de liefhebbers van luxe is er een Travel-pakket met airconditioning, mistlampen voor, verwarmbare buitenspiegels en centrale portiervergrendeling.

De speciale prijs vanaf 25.995,- geldt tot 1 mei 2004. Daarna is de Canter Autotransporter weer verkrijgbaar vanaf 28.995,- (excl. BTW).