Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1A Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2500 AA 's-Gravenhage

Uw brief Ons kenmerk
DCE/04/7789

Onderwerp Datum
Interactief beleidstraject 19 maart 2004

./. Hierbij bied ik u het projectverslag van de pilot interactief beleid aan. Het project is gestart in het najaar van 2002 en geëindigd in de zomer van 2003. De interactieve discussie werd gevoerd op enkele bijeenkomsten en de website www.mannenwordenerbetervan.nl/www.vrouwenwordenerbetervan.nl. De discussiesite richtte zich vooral op geïnteresseerde burgers, de bijeenkomsten waren bedoeld om vertegenwoordigers van maatschappelijke en vrouwenorganisaties de gelegenheid te geven een bijdrage te leveren.

Tijdens bijeenkomsten en op een discussiesite kon iedereen meepraten over vernieuwd emancipatiebeleid. De debatsite is bezocht door 55 709 mensen. Samen hebben zij 1592 discussiebijdragen geplaatst. De bijeenkomsten zijn in totaal door 255 mensen bezocht.

Drie onafhankelijke `trekkers' van de thema's in de discussie hebben op basis van alle bijdragen beleidsaanbevelingen geformuleerd. De aanbevelingen van de trekkers sluiten veelal goed aan bij het kabinetsbeleid. In een aantal gevallen vormen de aanbevelingen een extra aansporing om bepaalde onderdelen van het beleid meer aandacht te geven. Dit geldt in het bijzonder voor het bevorderen van het aantal brede scholen, het realiseren van een adequate aanpak van geweld achter de voordeur en het ondersteunen van allochtone vrouwen en mannen bij hun emancipatieproces.

De aanbevelingen heb ik onder de aandacht gebracht van mijn collega-ministers voor zover het hun beleidsterreinen betrof.

Hoewel de interactieve discussie nu afgesloten is, blijft het mogelijk te reageren op het emancipatiebeleid via de website: EmancipatieWeb.nl.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

2

(mr A.J. de Geus)