Gemeente Ooststellingwerf moet alsnog meewerken aan vestiging partycentrum bij attractiepark Duinenzathe in Appelscha
Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 19-03-2004

De meervoudige handelskamer van de rechtbank Leeuwarden heeft in een vonnis van 17 maart 2004 bepaald, dat de gemeente Ooststellingwerf tekort is geschoten in haar verplichtingen jegens de exploitant van attractiepark Duinenzathe in Appelscha.

Het twistgeding tussen de exploitant en de gemeente vindt zijn oorsprong in 1998. In januari van dat jaar sluiten de exploitant en de gemeente een overeenkomst. Die overeenkomst houdt in dat het attractiepark Duinenzathe wordt verplaatst van de Boerestreek naar De Maden. De gemeente heeft zich in die overeenkomst ertoe verplicht om deze verplaatsing in planologisch opzicht te regelen. Bij de verplaatsing van het attractiepark gaat er van alles mis, met als gevolg dat op de nieuwe locatie geen zelfstandige horecagelegenheid (een partycentrum) kan worden gerealiseerd.

De rechtbank heeft vastgesteld de dat verplaatsing van het partycentrum ook onder de afspraak viel. En hoewel uit onderzoek is gebleken dat er uit milieutechnisch oogpunt (geluid, verkeer) slechts een beperkte horeca-gelegenheid mogelijk is (max. 180 personen), heeft de gemeente naar de mening van de rechtbank onvoldoende gedaan om de verplaatsing van het partycentrum planologisch mogelijk te maken. Omdat de overeenkomst nog bestaat, moet de gemeente hiertoe alsnog overgaan. Hierbij geldt uiteraard wel, dat de gemeente bij de verlening van de verschillende vergunningen die hiervoor nodig zijn, binnen de wettelijke grenzen moet blijven.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AO5930

Zie het origineel