Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, vrijdag 19 maart 2004[pic]vrijdag 19 maart 2004     
                                                                     
Van    Ben van Ingen Schenau, GSM-nummer 06.51592422 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Man aangehouden na mishandeling

Afgelopen nacht is op het Joris Ivensplein een 27-jarige Nijmegenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor op de Nieuwe Markstraat een 37-jarige Nijmegenaar mishandeld te hebben. De beide mannen hadden ruzie gekregen. Waar de ruzie over ging is niet bekend.


Man aangehouden voor diefstal fles drank

Een medewerker van een café aan de Hertogstraat merkte afgelopen nacht dat een bezoeker een fles drank van het rek boven de bar pakte en er vervolgens mee vandoor ging. De verdachte werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Het gaat om een 22-jarige Nijmegenaar. Hij werd ingesloten.


Verkoper daklozenkrant mishandeld

Een 45-jarige verkoper van de daklozenkrant kreeg gistermiddag ruzie met een andere verkoper van die krant over het werken in elkaars 'wijk'. De 45-jarige kreeg een kopstoot en liep daardoor een verwonding aan zijn gezicht op. Hij moest zich bij de eerste hulp laten behandelen. De politie onderzoekt de zaak.


Controle coffeeshops

Donderdagavond is door de politie van het team Stadscentrum een controle gehouden bij de coffeeshops in het centrum. De controle richtte zich op de aanwezigheid van minderjarigen. In de 9 gecontroleerde coffeeshops werden geen minderjarigen aangetroffen. De reacties, ook van omstanders, op de controle was zeer positief.


Woninginbraak

Tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Van Oldenbarneveltstraat. Men was door een klapraam naar binnen geklommen. Uit de woning werd een DVD-speler weggenomen. De 22-jarige bewoner deed aangifte.


Aanranding

Een meisje van 12 jaar oud heeft aangifte gedaan (door tussenkomst van haar moeder) van aanranding. Zij is donderdagavond in het bos tussen de Neerbosscheweg en de Masayalaan door enkele jongens aangerand. De politie stelt een onderzoek in naar wat zich precies heeft afgespeeld. Daartoe wordt een buurtonderzoek en een sporenonderzoek ingesteld.


District Tweestromenland

Geen bijzonderheden


District De Waarden
Tiel - groot aantal verkeersovertreders bekeurd

Tijdens een grote verkeerscontrole die donderdagmiddag werd gehouden zijn 55 bestuurders bekeurd. Tussen 15.00 en 17.30 uur werden automobilisten en bromfietsbestuurders aangesproken op de President Kennedylaan en de Siependaallaan. Vanaf 18.30 uur stonden agenten op de Kamperfoelie en Wadenooijenlaan met twee rollertestbanken voor een bromfietscontrole. Beide controles vonden plaats met hulp van enkele motoragenten, het mountainebiketeam, agenten in opleiding en de vrijwillige politie. Resultaten: 21 x te veel motorvermogen, 5x geen bromfietscertificaat, 5x voeren van onjuiste verlichting, 4x niet dragen van een autogordel, 4x niet dragen van een helm en een aantal bekeuringen voor het niet voeren van een verzekeringsplaat, mobiel bellen, parkeren op het trottoir, voeren mistverlichting. Een bestuurder werd betrapt terwijl hij reed met een ontzegging van zijn rijbewijs.

Geldermalsen - man aangehouden voor mishandeling en vernieling

Donderdagmiddag is een 37-jarige inwoner van Geldermalsen aangehouden. De man had kort daarvoor een 35-jarige vrouw uit die plaats mishandeld. Tevens had de man in de woning van de vrouw aan de Bolspil diverse vernielingen gepleegd. De man en de vrouw zijn bekenden van elkaar.


Beesd - vier gewonden na aanrijding

Donderdagavond vond op de Weth. Van Bremenweg in Beesd een éénzijdig ongeval plaats. De 22-jarige bestuurder van een auto slipte in de bocht en reed vervolgens tegen een boom. De bestuurder en twee inzittenden (11 jaar, de andere leeftijd onbekend) raakten daarbij licht gewond. Zij werden naar het Rivierenlandziekenhuis gebracht. Een vierde inzittende van 12 jaar oud liep diverse botbreuken op. Hij werd naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht.


Tiel - gestolen auto

Donderdagmiddag is vanaf de Waalkade in Tiel een rode Toyota Starlett met kenteken PZ-DP-44 gestolen, De eigenaar, een man uit Kapel Avezaath, deed aangifte.


Tiel - conductrice mishandeld

Een conductrice van de trein Utrecht - Tiel controleerde vanmorgen de plaatsbewijzen. In de trein trof zij een vrouw aan die geen geldig plaatsbewijs had. Vervolgens gaf de vrouw een valse naam op. In Tiel aangekomen wilde de vrouw de trein verlaten. De conductrice wist dit te beletten. Daarop werd zij door de verdachte hard in haar onderbuik geschopt en verbaal met de dood bedreigd. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de vrouw aanhouden. Het betreft een 25-jarige inwoonster van Tiel.


Lienden - autokrakers aangehouden

Een buurtbewoner zag afgelopen nacht dat een man en een vrouw op de Kon. Julianastraat in Lienden bezig waren een auto open te breken. De gewaarschuwde politie kreeg een goed signalement. Op basis daarvan werd op de Verbrughweg een 21-jarige inwoner van Maarssen aangehouden. Kort daarop kon op het Marktplein een 16-jarig meisje uit Maarssen aangehouden worden. Zij zijn beide ingesloten.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op 18 maart

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Hatertseweg  16.30 -     50     4143 84   77    
                       22.30                              
Malden    Rijksweg     12.15 -     50     1320 30   80    
                       14.00                              
Millingen Heerbaan     07.45 -     50     965  88   86    
a/d Rijn               11.00                              
Heilig    Nijmeegsebaan12.45 -     50     1074 90   79    
Landsticht             14.30                              
ing                                                       


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --