Nieuw-Vlaamse Alliantie


Lezersbrief Bart De Wever (19/03/04)

Waarde redactie,

Op aandringen van staatssecretaris Vincent Van Quickenborne en Kamerlid Bart Tommelein wens ik bij deze dringend een positiever beeld te schetsen van de VLD. Let wel, ik maak geen gebruik van de voorgeschreven brief van Van Quickenborne en, in tegenstelling tot de richtlijnen, onderteken ik niet met een verzonnen naam. Maar samen met Vincent en Bart pik ik het niet langer dat het verdienstelijke liberale regeringswerk niet sterker in de verf gezet wordt.

Waarom vertikt uw redactie het bijvoorbeeld om te benadrukken dat er zonder de VLD nooit sprake zou zijn geweest van een vreemdelingenstemrecht zonder enige integratievereiste? Is het misschien geen unieke prestatie om dit er te laten doordrukken tegen de overgrote meerderheid van de Vlamingen in?

En waarom niets over de rol van de VLD in het nieuwe paarse verkeersbeleid? Want laat ons eerlijk zijn, u weet toch ook dat Bert Anciaux het niet alleen zou kunnen bedenken: torenhoge boetes, meer werklast voor de overbelaste parketten, overal 30 km/u.

En hoe zou iemand durven beweren dat de VLD amper iets doet voor de zelfstandigen en de ondernemers en dat de paarse overheid slechte kwaliteit biedt? Mag ik u er even op wijzen dat België volgens het Wereld Economisch Forum op de 27ste plaats staat inzake de kwaliteit van de overheid. Akkoord, we staan achter Botswana, maar op de totale internationale concurrentielijst van het Wereld Economisch Forum staan we ook op de 27ste plaats. En daar staan we ook al stonden we voor paars nog op 16 tot op heden nog vóór Botswana!

Toegegeven, de werkloosheid is sinds paars serieus gestegen. Maar de VLD doet er wat aan. Zo werd de beslissing om de kabinetten af te schaffen niet uitgevoerd. Daardoor worden er per minister 31 jobs en per staatssecretaris 21 jobs gecreëerd. Met oog op een maximaal effect werd de regering uitgebreid tot maar liefst 21 leden. Via deze inspanning werden niet minder dan 800 nieuwe jobs gecreëerd. Nog maar 199.200 te gaan.

De kranten brengen altijd van die internationale onderzoeken waaruit blijkt dat de Belgische loonlasten de hoogste in Europa zijn, dat de fiscale druk onder de VLD jaar na jaar is toegenomen, dat men nergens ter wereld zo weinig overhoudt van zijn loon dan in België, dat de regering allerlei trucs gebruikt om de begroting te doen kloppen enz.. Maar wie schrijft er eindelijk eens dat het militiegetuigschrift is afgeschaft door Van Quickenborne? Dat schrijven de kranten dus niet. Op die manier is het geen wonder dat Van Quickenborne door de ondernemers tot slechtste regeringslid verkozen wordt.

Neen, waarde redactie, dit land kan niet beter. Dankzij de VLD staan we er weer.

Bart De Wever ( Antwerpen)

Auteur:
Bart De Wever, ondervoorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be