2e persbericht van vrijdag 19 maart 2004

Eindhoven 19-03-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Fraude

Het Bureau Sociale Recherche van de regio Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 44-jarige man en een 46-jarige vrouw uit Helmond. Beide verdachten zouden samengewoond hebben zonder dit door te geven aan de sociale dienst. Daarnaast zou de man inkomsten hebben gehad uit de handel in cocaïne. De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor voor een bedrag van 11.661,96 bruto benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Helmond: Bronzen beeld gestolen

Uit de tuin van een woning aan de Maccallastraat is tussen woensdagavond en donderdagochtend een bronzen beeld uit de voortuin gestolen. Het beeld heeft de vorm van een vrouwtje met bloemenkelkjes in haar hand. Het beeld weegt honderd kilo en heeft een waarde van bijna 1500 euro.

Helmond: Portemonnee van gestolen

Op de Heistraat is donderdag rond 18.00 uur de portemonnee van een 62-jarige man uit Helmond gestolen. De man werd toen hij op de eerder genoemde straat liep aangesproken door een onbekende man. Plotseling werd hij geduwd waardoor hij op de grond viel. Op dat moment voelde de man dat zijn portemonnee uit zijn achterzak werd gehaald. In de portemonnee zaten een identiteitsbewijs en een bankpas.

Best: Aanhangwagen gestolen

Vanaf een oprit van een woning aan de Spinnerstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een groene aanhangwagen met het kenteken 59-GX-DH gestolen.

Bladel: Inbraak

In een bedrijf aan de Hallenstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. In het pand werd een kluis opengebroken. Het vooralsnog onbekend wat is weggenomen. De dader is binnengekomen door het dak te vernielen.

Budel: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Houtstraat zijn vrijdag tussen 10.40 en 12.10 uur 195 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden negen bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 68 km/u, terwijl 50 maximaal is toegestaan hier.

Deurne: Inbraak in bedrijfspand

In een bedrijfspand aan de Energiestraat is tussen donderdag 16.00 uur en vrijdag 7.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een lichtkoepel op het dak open te breken. Uit het pand werden twee fietsen, een freesmachine, een afkortmachine, een zaagmachine, een stofzuiger en een compressor gestolen.

Maarheeze: Snelheidscontrole

Op de Moonslaan zijn vrijdag tussen 13.05 en 14.05 uur 99 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden veertien bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 74 km/u.