Gemeente Leiden

Persbericht

Persconferentie ambulancezorg

Publicatiedatum: 19 maart 2004

Hierbij nodigen wij u uit voor een persconferentie over een recente en naar onze mening belangrijke ontwikkeling in de regionale ambulancezorg.

De persconferentie wordt gehouden op vrijdag 19 maart vanaf 17.00 uur in de boardroom van het NH Zoetermeer Hotel, Danny Kayelaan 20, Zoetermeer, tel. 079-3610202.

Aanleiding voor de persconferentie is de ondertekening eerder op de dag van een intentieverklaring tot overname van twee particuliere ambulancediensten in bezit van de Stichting Hofpoort Ziekenhuis, gevestigd in Woerden, door de 35 gemeenten in de regio Hollands-Midden. Het gaat om de ambulancediensten Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn en AZN in Katwijk. Deze bedrijven zullen worden overgenomen door de Gemeenschappelijke Regeling Centrale Post Ambulancevervoer, gevestigd in Leiden.

De voorgenomen overname is een belangrijke stap op weg naar een regionale ambulancevoorziening (RAV) op de schaal van de Regio Hollands Midden en past daarmee goed in het landelijke beleid om te komen tot een beperkt aantal van 25 RAVs. Dat is weer een belangrijke stap vooruit om te komen tot één Veiligheidsregio (OOV) waarin de rode, witte en blauwe kolom (brandweer, geneeskundige hulp en politie) op dezelfde schaal georganiseerd zijn. Dit past ook in het beleid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Even belangrijk is dat door deze overname ook in de toekomst de kwaliteit van de ambulancevoorziening in de regio Hollands-Midden gehandhaafd blijft.

De persconferentie wordt gegeven door de heer J.W.P. Schnerr, algemeen directeur van het Hofpoort Ziekenhuis en door de heer H.J.J. Lenferink, burgemeester van Leiden en bestuurlijk woordvoerder namens de CPA.

Deze pagina is gewijzigd op 19-03-2004