Gemeente Katwijk

Gemeente Katwijk en Stichting Bewonersbelangen Zanderij eens over Gralux

Katwijk, 19 maart 2004

De gemeente Katwijk is met de bewoners van de Zanderij tot overeenstemming gekomen over het vervangen van de Gralux rond de woontorens. De gemeente heeft, in nauw overleg en samenwerking met de o.a. de Stichting Bewonersbelangen Zanderij, een ontwerp gemaakt waar de betrokken partijen zich goed in kunnen vinden.

Vanaf het begin van de aanleg van de stukken Gralux zijn er problemen geweest. Het grind gaf veel overlast omdat het materiaal, als het waait, erg verstuift. De gemeente Katwijk is in overleg getreden met Stichting Bewonersbelangen Zanderij, vertegenwoordigers van de Verenigingen van eigenaren van de woontorens, leden van de huurderscommissie van de woningen van De Brittenburg en een vertegenwoordiger van Woonstichting De Brittenburg.

Het is nu de bedoeling dat grote delen van het Gralux rond de woontorens worden afgegraven en vervangen door gras. Rondom de bomen op de Brink komen cirkels met een doorsnede van circa 2,5 meter waar het Gralux wordt afgegraven en waar grond in komt met -als het kan- beplanting erin. Bij de ingang van de woontorens zullen struiken worden geplant, zodat dit een mooiere uitstraling krijgt. Verder worden rondom de torens de tegelpaden doorgetrokken, dit om een betere bescherming te bieden voor de flats. De delen Gralux die blijven liggen, worden bewerkt zodat een betere afwatering plaatsvindt. Dit voorkomt tevens dat het gaat stuiven. De gemeente Katwijk bekijkt tevens of zij op de kopse kanten van het voetbalveld laag blijvende begroeiing kan plaatsen. Hiermee wordt het voetballen tegen het hek aan de buitenzijde van het veldje tegengegaan. Het is de bedoeling dat rond woontoren 5 als eerste gras wordt gezaaid en dat de werkzaamheden rond die woontoren en de trap zo snel mogelijk worden afgemaakt. Rond het speelplaatsje op de Brink wordt een laag hekje geplaatst, zoals dit ook bij een reeds eerder aangelegd speelplaatje op de Brink is gebeurd.

De commissie Ruimte en Recreatie moet in haar vergadering van medio april nog toestemming geven voor dit plan. De gemeente Katwijk begint wél alvast met de voorbereidende werkzaamheden. Alle bewoners in het gebied hebben hierover een brief ontvangen.


---

woensdag 24 maart. Wethouder J. Slings-van Zanden zal de eerste boom planten om 10.00 uur op de Zeeweg. Hierna gaan de kinderen, onder begeleiding van medewerkers van de afdeling Groenvoorziening van de gemeente Katwijk, zelf aan de slag.
Verbinden". Kinderen van de Groen van Prinstererschool mogen de bomen planten langs de Zeeweg. De leerlingen krijgen op deze manier de kans om meer te weten te komen over bomen. Daarbij hebben zij op school de beschikking over speciaal daarvoor ontwikkeld lesmateriaal. De kinderen zullen in totaal 9 grote lindenbomen planten. Vervolgens zal Wethouder Slings naar het terrein van de Wilbert rijden en hier een ´Amalia-boom´ planten, die ter beschikking is gesteld door het bedrijf ISS. Deze boom, ter ere van de geboorte van prinses Amalia, wordt om 11.00 uur geplant.
riool leeft" bekijken. Deze staat, gedurende twee weken, in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Zeeweg. Interactief, verrassend, entertainend en tegelijk informatief en educatief..... De tentoonstelling vertelt u, op een interactieve manier, alles over het riool.
computerspel Rioplay kunt u het rioolsysteem in een wijk zelf verbeteren en drie schaalmodellen vertellen u de werking van het riool. Op deze manier wil de gemeente Katwijk, samen met de stichting Rioned, op een speelse en informatieve manier aandacht besteden aan riolering.
tentoonstelling officieel openen. De tentoonstelling "Het riool leeft" blijft tot en met vrijdag 26 maart staan in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Zeeweg. U kunt de tentoonstelling bekijken gedurende de openingstijden van het gemeentehuis. wordt voornamelijk gebruikt door de politie. Het opstelpunt is één van de ca. 400 opstelpunten in Nederland. In eerste instantie zou de mast geplaatst worden in de Noordduinen. Vanwege de vele bezwaren is uiteindelijk besloten om de mast op de Goerie, nabij de Groen van Prinstererweg te plaatsen.