Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 19-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Waarschuwing voor illegale collectanten
COEVORDEN - De afgelopen dagen worden vooral bejaarden mensen bezocht door jongeren die vertellen te collecteren en dus geld willen hebben. De jongeren komen bij oudere mensen in Coevorden aan de deur om te collecteren, waarbij ze vertellen dat ze dit doen namens de school de Nieuwe Veste. De opbrengst zou bestemd zijn voor de derde wereldlanden of de kankerbestrijding. Onderzoek heeft opgeleverd dat de school van niets weet en dat het illegale praktijken zijn die de jongens toepassen. Door de handelingen van de jongens is er onrust ontstaan bij ouderen in Coevorden.
Indien er een collectant aan deur komt, kan en mag altijd gevraagd worden naar de vergunning. Als mensen het helemaal niet vertrouwen is het verstandig om direct de politie te bellen.

Diefstal shovel
EMMEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is er een shovel gestolen. De shovel stond aan de Charles Darwinstraat en was eigendom van een bedrijf uit Nieuw Amsterdam. Aan de shovel van het merk Atlas, zat een zogenaamde puinbak. Gezien de sporen, zijn de daders met de shovel weggereden.

Inbraak in auto
MEPPEL - In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een auto aan het Molenpad. Gestolen werden de radio, een tas met inhoud, een leren jas en een portemonnee met daarin een tiental euros. De daders waren binnen gekomen door het forceren van het slot van een portier.

Hennepkwekerij opgerold

MEPPEL - Hedenmiddag is er in Meppel een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij werd ontdekt op de zolder van een woning aan de Jan Steenstraat. In de twee kweekruimten werden in totaal 150 hennepplanten aangetroffen. De planten werden warm gehouden door 12 lampen. Het geheel werd ontmanteld en vernietigd. De 31-jarige bewoner is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onderzoek in volle gang

FLUITENBERG - Het onderzoek naar de openlijke geweldpleging op 28 februari jl. in Fluitenberg vordert gestaag. Op genoemde datum ontstond er tussen jongeren een vechtpartij bij t Overschotje. Daarbij werd geschopt en geslagen. Diverse getuigen en ook verdachten zijn inmiddels gehoord. Enkele verdachten zijn vrijwillige aan het bureau verschenen. De zaak is nog niet geheel rond en de komende weken zullen nog meer verdachten gehoord moeten worden. Zij zullen ontboden dan wel aangehouden worden.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.

info@politie-drenthe.nl