Gemeente Gouda



datum: 19 maart 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

stadsregelboeket voor oplettende buren

Op vrijdag 19 maart werd het tiende stadsregelboeket uitgereikt aan enkele bewoners van de Koningin Wilhelminaweg. Twee inbraken werden opgemerkt en er werd actie ondernomen. Jeanette Lexmond zag vanuit haar huis een inbraak bij de naastgelegen school. Samen met haar zoon John en de buurman meneer Ioannidis gingen zij op de twee jongens af en grepen ze bij de kraag. Helaas ontsnapten de daders, maar een van hen is wel herkend. Daarnaast was er nog een inbraak in de Daghulp Stap. Hier was meneer Delsasso heel alert, de jongens sloegen daardoor op de vlucht.

De bewoners zijn genomineerd door Petra de Wit. De nominatie luidt als volgt: Ik nomineer de buren van de Daghulp Stap en het naastgelegen schooltje omdat die buren twee keer in actie kwamen bij een inbraak. Een keer is diefstal voorkomen. In het andere geval is na een gevecht toch de dader herkend. Ik vind het heel prettig dat de buren het hier actief veilig proberen te houden. Ook toen er na het aanspreken een gevecht ontstond, kwam men elkaar te hulp.

Het Stadsregelboeket maakt deel uit van het project Gouden Stadsregels en is een initiatief van de gemeente Gouda om mensen te belonen die Gouda schoner, veiliger en aangenamer proberen te maken.

Inwoners van Gouda die iemand kennen die zich inzet voor een beter Gouda en diegene willen nomineren voor het Stadsregelboeket kunnen een e-mail sturen naar: secretariaat@goudenstadsregels.nl of bellen naar 0182 - 589141.

gouden stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de 10 Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Gouden Stadsregels wil bereiken dat inwoners van Gouda de 10 regels kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Stadsregels vindt u op de website: www.goudenstadsregels.nl.

Footer