Gemeente Zwolle

Feestelijke opening Bikkenrade door wethouder P. Pot
Datum uitgave: 16-03-2004

Onderwerp: milieu
Op vrijdag 19 maart 2004 om 13.30 uur plant wethouder Peter Pot een nieuwe boom in het bos Bikkenrade bij Zwolle Zuid. Hiermee opent hij het nieuwe en aantrekkelijke wandelbos. De openingshandeling vindt plaats in het bos, achter boerderij 'De Hollewand' aan de Hollewandsweg 38. Bikkenrade is een gebied met een rijke historie, bij de aanleg zijn verschillende archeologische vondsten gedaan. Bikkenrade biedt ruime recreatiemogelijkheden voor bijvoorbeeld omwonenden en inwoners van Zwolle Zuid. Het nieuwe bos sluit goed aan bij reeds bestaande wandelpaden in het tegenover gelegen landgoed Zandhove.

Bikkenrade is aangelegd in het kader van "Beter met Bos', een initiatief van de gemeente Zwolle. Beter met Bos heeft als doel de aanleg van gevarieerde bossen die bijdragen aan een aangenaam recreatiegebied aan de oostzijde van Zwolle. Binnen dit boscomplex wordt ruimte geboden voor de realisatie van een aantal buitenplaatsen.

Voor de bos aanplant is gestart in 2002, is eerst archeologisch onderzoek gehouden. De verwachting was dat achter Bikkenrade ook prehistorische sporen zouden liggen. En inderdaad. Maar wat nou zo verrassend was, was het feit dat het sporen uit de tweede en derde eeuw na Christus waren. Uit deze periode waren nog nooit nederzettingssporen gevonden in Zwolle. Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 16-03-2004 tot 22-03-2004