Gemeente Moerdijk


GEMEENTE ONTMOET RIJDENDE RECHTER

Op vrijdagmiddag 19 maart worden in Willemstad opnames gemaakt voor het NCRV-programma de rijdende rechter. Het gaat om een zaak tussen de gemeente Moerdijk en een inwoonster van Oosterhout. Zij is vorig jaar zomer met de fiets ten val gekomen bij de blockers aan de Landpoortstraat.

De fietster heeft tijdens het ongeluk haar arm gebroken en is in het ziekenhuis behandeld. Natuurlijk erkent de gemeente dat het voor de dame in kwestie een hele nare ervaring is geweest. De gemeente is echter van mening niet aanspakelijk te zijn voor het ongeluk. De gemeente vindt dat er voldoende middelen zijn gebruikt om fietsers te waarschuwen voor de blockers.

De Oosterhoutse mevrouw wil van de rijdende rechter een uitspraak over de verkeersveiligheid ter plaatse. Daarnaast eist zij een bedrag van 3000,00 voor geleden schade. De gemeente heeft geen tegenvordering. De opnames van het programma zijn vanaf 14.00 uur op de locatie aan de Landpoortstraat. Vanaf 16.15 uur is de hoorzitting in het Mauritshuis. Inwoners van Willemstad zijn van harte welkom als toehoorders op de hoorzitting.