TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG publiceert gecontroleerde jaarrekening en jaarverslag 2003

19 03 2004 - Post, express en logistiek bedrijf TPG N.V. maakt vandaag de publicatie bekend van zijn gecontroleerde jaarrekening over 2003 en de beschikbaarheid van zijn jaarverslag over 2003. Dit volgt op de publicatie van de nog niet door de accountant gecontroleerde jaarrekening op 19 februari.

Jaarrekening en accountantscontrole over 2003 voltooid De voltooiing van TPGs jaarrekening en accountantscontrole over 2003 volgt op de afronding van een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door de Commissie Verslaglegging van TPG, namens de Raad van Commissarissen, naar de informatieverstrekking aan de Engelse belastingdienst (UK Inland Revenue) en aan TPGs accountant PricewaterhouseCoopers over bepaalde Engelse belastingkwesties van één van TPGs dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk. Deze kwesties dateren van het eind van de jaren negentig. In aanvulling op dit onderzoek heeft de Commissie Verslaglegging, met behulp van onafhankelijke belastingadviseurs, ook andere Engelse belastingzaken uit diezelfde periode onderzocht.

Maatregelen genomen op basis van uitkomst onderzoeken De onderzoeken, uitgevoerd door de Commissie Verslaglegging met hulp van een onafhankelijk juridisch adviseur, wezen uit dat niet alle relevante informatie over bepaalde belastingkwesties in voldoende mate bekendgemaakt was aan de Engelse belastingdienst en PricewaterhouseCoopers. De Commissie Verslaglegging heeft de Raad van Bestuur opdracht gegeven organisatorische en personele veranderingen door te voeren bij enkele Engelse dochterondernemingen. TPG zal tevens de interne communicatielijnen en het toezicht op de fiscale en financiële rapportagefuncties binnen de groep formaliseren en verstevigen. Deze veranderingen worden thans ingevoerd en de Commissie Verslaglegging zal blijven toezien op de voortgang.

Additionele belastinglast van 59 miljoen
Naar aanleiding van de bevindingen van deze onderzoeken heeft TPG een additionele belastinglast van 59 miljoen genomen in de resultaten over 2003 ter dekking van zijn bijgestelde inschatting van de totale verplichtingen, gerelateerd aan deze belastingkwesties, aan de Engelse belastingdienst. Dit is 19 miljoen hoger dan de eerder uitgesproken inschatting van het management.

Bestuursvoorzitter Peter Bakker: Nu is het moment om alle lopende belastingkwesties in het Verenigd Koninkrijk uit de wereld te helpen en daartoe zullen wij binnenkort een rapport overhandigen aan de Engelse belastingdienst. Na afronding van de lopende gesprekken met de Engelse belastingdienst zal de uiteindelijke verplichting worden vastgesteld.

Jaarverslag beschikbaar op website, AvA zoals gepland op 7 april Voor nadere informatie over TPGs jaarrekening over 2003 verwijzen wij u naar het Jaarverslag 2003 dat nu beschikbaar is op onze website www.tpg.nl.

TPG zal zijn Algemene Vergadering van Aandeelhouders zoals gepland houden op woensdag 7 april.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De
onderneming heeft ruim 163.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

YearIssued:2004 MonthIssued:03