Politie Friesland

Politieberichten 18/3 (13.00 uur) t/m 19/3 (07.00 uur)

Fryslan 19-03-2004 - Voor verdere informatie kunt u tijdens werkdagen tussen 09.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844

Leeuwarden: agressief persoon aangehouden voor vernielingen. Donderdag omstreeks 14.05 uur werd in een pand aan de Tuinen een 58-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man was het pand binnengelopen en had wat inboedel vernield. Toen de politie ter plaatse kwam, had de man het pand verlaten en kon even later op de fiets op de Voorstreek worden aangehouden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbrekers aangehouden.
Donderdag omstreeks 13.50 uur werd op het dak van een supermarkt aan de Oostersingel een 18-jarige en 16-jarige, beide inwoners van Leeuwarden aangehouden. Zij hadden frisdrank weggenomen. Zij deden vrijwillig afstand en zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige inwoner van Leeuwarden.

Drachten: aanrijding met letsel.
Donderdag omstreeks 14.10 uur reed een 66-jarige bromfietser uit Drachten op de rotonde op de Berglaan. Bij het verlaten van de rotonde verleende hij aan een voor hem van rechts komende 14-jarige fietser uit Beetsterzwaag geen voorrang. De 14-jarige is per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Nij Smellinghe voor onderzoek. Het bleek dat hij een gekneusde rechtervoet en enkel te hebben.

Sneek: winkeldievegge aangehouden
Donderdag omstreeks 15.45 uur werd in een supermarkt aan het Normandiaplein een 56-jarige inwoonster van Sneek te zijn aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had een plantje weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 26-jarige medewerkster uit Sneek. De zaak werd afgehandeld via Kort-Om.

Noordwolde: brandstichter aangehouden.
Donderdag omstreeks 16.40 uur was de politie bezig met het opnemen van een aangifte in een recreatiezaal aan de Elsweg. Er kwam een man binnen, een 23-jarige inwoner van Noordwolde en deelde mede dat in de bungalow hij ruzie had gekregen met een vriend, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden. De 20-jarige had behoorlijk gedronken. Toen hier een opmerking over werd gemaakt sloeg hij iemand met een koekenpan op het hoofd en sloeg met een staande asbak de man tegen handen en voeten. Even later werd melding gemaakt dat brand was uitgebroken in de bungalow. Mogelijk zouden nog twee personen in de bungalow zijn. Achter de woning werd glas aangetroffen en er werd medegedeeld dat een manspersoon vluchtte via de tuinen van de andere woningen. De meldkamer van de politie deelde mede, dat de verdachte, de 20-jarige zich bij hen had gemeld en kon even later op aanwijzing van de stadswachten worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Leeuwarden: jeugdige aangehouden voor opgeven valse naam en diefstal fiets.
Donderdag omstreeks 20.00 uur werd op de Euterpestraat door een politieman in burger een jeugdig persoon aangesproken. Deze persoon, 33n 15-jarige inwoner van Leeuwarden zei dat hij de fiets, die hij bij zich had van een onbekende had gekocht. De prijs die hij noemde was beduidend lager als de waarde van de fiets. De jongeman aangehouden en gaf toe in eerste instantie een valse naam te hebben opgegeven. De fiets bleek op 11 maart in Stiens te zijn gestolen. Tevens een girobankpas aangetroffen. De jongen over gebracht naar het bureau voor een nader onderzoek.

Leeuwarden: toezicht binnenstad.
Donderdag werd toezicht gehouden in de binnenstad. De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven:

- 1 keer stilstaan op een stopverbod.

- 2 keer niet gebruiken rijbaan

- 1 keer niet op eerste vordering tonen rijbewijs

- 1 keer rijden zonder bromfietscertificaat

- 9 keer parkeren op de stoep

- 1 keer parkeerverbod

- 1 keer rijden in strijd met een geslotenverklaring.

Sneek: aanhouding met verzet.
Donderdag omstreeks 22.30 uur werd melding gemaakt dat een politieman in burger achter een auto reed met mogelijk en dronken bestuurder achter het stuur. Op de Bothniakade werd de auto aan de kant gezet. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Heeg wilde wel zn medewerking geven aan een blaastest, maar na meerdere keren opzettelijk niet goed blazen werd de man aangehouden en geboeid in de politieauto gezet. Op dat moment bemoeide de bijrijder van de verdachte, een 28-jarige inwoner van Sneek, zich met de zaak. Hem werd gesommeerd te vertrekken, hetgeen hij niet deed. Daarom is ook hij aangehouden voor niet voldoen bevel of vordering. Bij zijn aanhouding verzette de 36-jarige zich hevig. In de auto heeft de man de zijruit van het achterportier van de politieauto eruit getrapt. Hij werd ook gepepperd en toen werd de verdachte was rustiger. Beide personen zijn geboeid overgebracht naar het bureau. Tegen de 36-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed, vernieling politieauto en het rijden zonder verzekering en APK. Tegen de 28-jarige zal
proces-verbaal worden opgemaakt ter zake niet voldoen bevel of vordering en verzet bij zijn aanhouding.

Veenwouden: rijden onder invloed.
Vrijdag omstreeks 01.00 uur werd op de Notaris Straatsmaweg een 57-jarige automobilist uit Veenwouden gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 255 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: bezit drugs.
Vrijdag omstreeks 01.00 uur werd in een pand aan de Gedempte molenwijk een 36-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij in het pand drugs verkocht. Bij fouillering werd een bolletje cocaïne aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: rijden onder invloed.
Vrijdag omstreeks 04.00 uur werd op de Van Dekemaweg een 27-jarige automobilist uit Soffolk (Amerika) gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 265 ug/l , goed voor een rijverbod van 1 uur. Afgehandeld via Kort-Om.