Politiebond ACP

Kabinetsvoorstel VUT/pre-pensioen onaanvaardbaar!

Het bondsbestuur van de Politievakorganisatie ACP heeft vandaag in haar vergadering unaniem het onaanvaardbaar uitgesproken over de plannen van dit kabinet over de pre-pensioenen. In de huidige plannen dreigen de pre-pensioenen in de politiesector grote schade op te lopen. Op grond van wat er nu bekend is zal dit namelijk het einde betekenen van de AFUP en de AFUP specifiek. Hierdoor zullen werknemers in de sector politie vanaf 1 januari 2006 enkele jaren langer moeten doorwerken.

De komende weken wordt op de onderhandelingstafel van de Stichting voor de Arbeid (STAR) het advies van het kabinet voorbereid. Het is nu nog te vroeg is om in detail de gevolgen te kunnen voorspellen. Het is al wel duidelijk dat politiemensen er, bij ongewijzigd beleid, in hun arbeidsvoorwaarden zwaar op achteruit gaan. Zelfs jongeren op de politieopleiding, met hun hele carrière nog voor zich, krijgen met de kwalijke gevolgen te maken. De ACP laat dit niet voetstoots gebeuren!

Zodra er bekend is wat voor financiële maatregelen dit kabinet precies neemt, rekenen wij die door. Op die manier kunnen de gevolgen voor werknemers inzichtelijk worden gemaakt. Het bondsbestuur van de Politievakorganisatie ACP zal zich dan beraden over de acties die zonodig ondernomen moeten worden om zaken aan de kaak te stellen. Ook onze vakbondsleden hebben daar dan een rol in. Nu is het daar nog te vroeg voor.

Klik hier voor de verklaring van het bondsbestuur van de Politievakorganisatie ACP.