Ingezonden persbericht





Nieuw consultancybureau HBS informatisering:

'Alleen multidisciplinaire aanpak kan informatievoorziening echt optimaliseren'

UTRECHT - Het nieuwe consultancybureau HBS informatisering helpt rijksoverheid, gemeenten en bedrijven vanuit een multidisciplinaire aanpak processen rond de informatievoorziening te optimaliseren. "Veel adviesbureaus richten zich slechts op één aandachtspunt, zoals techniek, archief of personeel. Maar alleen een multidisciplinaire aanpak kan de informatievoorziening écht optimaliseren", zegt directeur drs. Eric Burger. "Daarom besteden wij aandacht aan alle aspecten: van organisatie, archief en techniek tot personeel en wet- en regelgeving. Op elk vlak is binnen ons bureau op expertniveau kennis en ervaring aanwezig."

Het in Utrecht gevestigde adviesbureau werkt volgens het VIS-concept: in alle activiteiten ligt de nadruk op Verantwoording, Informatie delen en Standaardisatie. "In de praktijk betekent dit dat we hergebruik van informatie uit bestaande systemen en instrumenten optimaliseren, en tegelijkertijd het beste halen uit informatiemanagers en -medewerkers", zegt Burger. HBS informatisering realiseert dit onder meer door implementatie van het documentair structuurplan (DSP), coaching van informatiemanagers en -medewerkers, analyse van werkprocessen en documentstromen, begeleiding van (Europese) aanbesteding en door implementatie en audits van Document Management Systemen (DMS). "Onze consultants vertalen de klantvraag steeds in een korte maar krachtige projectaanpak, met relatief korte doorlooptijden en kleine investeringen."

De oprichters - drs. Eric Burger, mr. Carlo Huigen en Sharma Sewnundun - waren hiervoor werkzaam bij Ernst & Young-dochter Doxis. Samen hebben zij zo'n veertig jaar ervaring in informatievoorziening, werkstroommanagement en (digitale) archivering.

HBS informatisering werkt conform objectieve kaders voor de kwaliteit van al zijn diensten en producten, waaronder NEN/ISO 15489 Archief- en informatiemanagement en DIRKS (Designing and Implementing Recordkeeping Systems). Meer informatie: www.hbs-i.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht